Generali, cu ochii pe achiziţii pentru extindere

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 octombrie 2019

Compania italiană de asigurări Assicurazioni Generali SpA ar putea investi cel puţin trei miliarde de euro pentru a creşte, prin achiziţionarea unor companii de talie medie din domeniul asigurărilor şi al managementului de active, a declarat, ieri, directorul general Philippe Donnet, transmite Bloomberg.

"Nu cred într-o mare consolidare din cauza gestionării riscurilor şi a reglementării. Cred că va avea loc o oarecare agregare în domeniile asigurărilor şi managementului de active din Europa, unele companii mai mici nu vor putea face faţă prea mult timp nivelului redus al dobânzilor. Cu siguranţă vom juca un rol activ în aceste agregări", a spus Philippe Donnet.

Strategia Generali vizează extinderea pe pieţele în creştere pentru a-şi îmbunătăţi profitul. În cadrul acestor eforturi, în luna iulie a acestui an, Generali a convenit preluarea Seguradoras Unidas, al doilea asigurator din Portugalia, şi a companiei de servicii AdvanceCare, cu suma de 600 de milioane de euro.

"Chiar şi după aceste achiziţii, avem cel puţin trei miliarde euro pentru investiţii destinate creşterii", a spus Philippe Donnet.

Pe segmentul asigurărilor, CEO-ul Generali este interesat de companii de talie medie. Chiar dacă nu a dorit să vorbească de ţinte precise, Donnet a spus că Europa Continentală va fi o zonă de interes pentru orice achiziţii în domeniul asigurărilor.

"Vrem să creştem în ţările unde suntem deja prezenţi pentru a deveni unul dintre primii trei jucători de pe piaţă", a dezvăluit Donnet.

Pe segmentul managementului de active, Generali analizează posibile achiziţii în SUA, Asia şi Europa, inclusiv în Marea Britanie.

Furnizorii de asigurări de viaţă sunt supuşi la presiuni în condiţiile în care o perioadă prelungită de dobânzi reduse afectează firmele care cumpără obligaţiuni guvernamentale. În calitate de deţinător de obligaţiuni guvernamentale italiene, Generali este vulnerabil la oscilaţia valorii obligaţiunilor guvernamentale din cauza turbulenţelor politice.

"Fuziunile şi achiziţiile sunt un bun accelerator, dar cu condiţia să ai succes" în termeni de creştere organică, a spus Donnet. "Sunt convins că vom găsi oportunităţile adecvate", a adăugat directorul Generali.

Grupul Assicurazioni Generali SpA are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb