Genmar Cosmetics vizează afaceri în creştere cu 20% anul acesta, până la circa 1,4 milioane euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 22 septembrie 2008

Genmar Cosmetics vizează afaceri în creştere cu 20% anul acesta, până la circa 1,4 milioane euro

Producătorul autohton de cosmetice Genmar Cosmetics estimează pentru 2008 o creştere a cifrei de afaceri cu 20%, până la 1,44 milioane euro, realizată prin contracte de distribuţie cu reţelele de hipermarketuri, plafar şi farmacii, a declarat directorul companiei, Mariana Tudorache, citat de NewsIn.

"Cifra de afaceri a companiei în anul 2007 a fost de 1,2 milioane euro, cu 30% mai mare decât în anul precedent. Profitul nu a avut însă aceeişi rată de creştere, pentru că distribuţia produselor se realizează în principal în hipermarketuri şi în reţelele farmaceutice, încărcate de diferite taxe. Pentru anul în curs estimăm o creştere cu 20% a cifrei de afaceri", a declarat doamna Mariana Tudorache.

Compania comercializează produsele proprii, atât în lanţurile de farmacii şi plafar, cât şi în magazinele unor retaileri internaţionali prezenţi în România, precum Metro Cash&Carry, Auchan, Real sau Kaufland.

Producătorul a operat până de curând şi un magazin propriu în Capitală pe care l-a închis recent din cauza profitabilităţii scăzute. Potrivit reprezentantei Genmar Cosmetics, compania nu mai intenţionează în viitorul apropiat să deschidă un astfel de magazin.

Genmar Cosmetics are în prezent o gamă de 90 de sortimente de produse, cele mai vândute fiind cremele de faţă (12 tipuri) şi produsele din gama de masaj corporal. Produsele se adresează consumatorilor de pe segmentul mediu-exclusivist şi sunt fabricate în România, la unitatea de producţie pe care compania o deţine în Capitală.

"Produsele noastre sunt realizate la fabrica din Bucureşti, dar materia primă necesară pentru obţinerea lor este importată, întucât nu se mai fabrică în ţară. Cred că cel mai mare dezavantaj al pieţei româ­neşti de cosmetice este dependenţa faţă de importurile de pe pieţele externe. Tocmai de aceea la noi în ţară mai sunt circa 25 de producători autohtoni faţă de Polonia de exemplu unde există circa 400", a mai precizat Mariana Tudorache.

Genmar Cosmetics, înfiinţată în 1994, produce şi comercializează produse dermato-cosmetice mărcile Herbagen, Keritogen, Scabex, Pedex. Compania deţine propriul laborator de analize fizico-chimice şi comercializează produse pentru îngrijirea corpului, a tenului, a părului, produse pentru plajă, antiparazitare şi altele. Genmar Cosmetics se află în primii cinci jucători de profil din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb