Geoană cere Comisiei Europene sprijin pentru negocierile cu FMI

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 20 martie 2009

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a cerut, la Bruxelles, Comisiei Europene să sprijine România în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

În cadrul discuţiilor cu comisarul european pentru Afaceri Economice şi Monetare, Joaquin Almunia, preşedinte Senatului a cerut ca reprezentanţii Comisiei Europene să susţină România în cadrul negocierilor pentru un eventual împrumut extern, pentru ca ţara noastră să nu fie nevoită să suporte condiţii extrem de severe.

"Un împrumut extern trebuie să aibă, evident, condiţii de ajustare, dar nu atât de severe încât să compromită ideea de convergenţă şi ideea de solidaritate a modelului social european", a declarat Mircea Geoană, conform unui comunicat al PSD, citat de Agerpres.

Mai mult, Mircea Geoană a solicitat comisarilor europeni Joaquin Almunia şi Günter Verheugen o devansare a alocării fondurilor europene destinate României în perioada 2011-2013, pentru ca ţara noastră să le poată accesa în perioada 2009-2010, în funcţie de proiectele pregătite şi de capacitatea adminis­trativă pe care România trebuie să o dezvolte.

Totodată, preşedintele PSD s-a arătat îngrijorat faţă de prognozele economice interne şi internaţionale.

"Consiliul European care începe şi întâlnirile marilor familii politice ar trebui să conducă la o abordare cât mai coerentă a Uniunii Europene cu privire la situaţia economică a Româ­niei, pentru că în acest moment prog­nozele arată o continuare a deteriorării situaţiei economice în majoritatea ţărilor europene", a declarat Mircea Geoană.

Liderul social-democrat a insistat ca România să nu fie afectată în discuţiile sale cu instituţiile economice de experienţele pe care acestea le-au avut în ultima perioadă cu state precum Letonia.

"Este foarte important ca în cel mai scurt timp să existe un punct de vedere comun al tuturor părţilor interesate pentru a putea să avem o imagine mai clară cu privire la prog­noza economică şi, ca o consecinţă a acesteia, la nevoia de finanţare externă şi nevoia probabil a unui deficit bugetar mai mare decât cel pe care l-am aprobat prin bugetul de stat", a mai spus Mircea Geoană.

La propunerea liderului PSD şi a grupului de europarlamentari români din cadrul Parlamentului European, documentul final adoptat de PES Leaders Conference prevede faptul că Uniunea Europeană trebuie să acorde o atenţie mai mare ţărilor din Europa Centrală şi de Est şi să vină cu un pachet social special pentru aceste state. Mai mult, liderii socialişti europeni militează pentru o mai mare solidaritate între Vest şi Est".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb