Geoană stîrneşte rumoare în sînul propriului partid

CĂTĂLIN OPREA
Ziarul BURSA #Politică / 16 august 2005

Liderul PSD, Mircea Geoană, începe să fie criticat şi chiar tratat cu ironie, de către membri marcanţi ai propriului partid în legătură cu declaraţiile făcute de acesta săptămîna trecută, potrivit cărora "Partidul Social Democrat nu este încă pregătit să guverneze". Aceasta în condiţiile în care principalul partid din opoziţie se arăta acum o lună de zile dispus să preia oricînd frîiele guvernului, alcătuind în acest sens un executiv din umbră. Declaraţiile liderului PSD a stîrnit reacţii contractictorii în partid, unii membri marcanţi declarîndu-se de acord cu opiniile sale, în timp ce alţii îşi critică şeful.

Cristian Diaconescu, purtător de cuvînt al PSD şi preşedinte al Comisiei de Arbitraj din interiorul partidului, a declarat pentru ziarul "BURSA" în acest sens că social-democraţii au mai întîi de rezolvat o problemă de imagine: "Mulţi dintre foştii lideri ai PSD nu mai pot reprezenta partidul, trebuie ca mai întîi să trecem printr-un proces de refacere a imaginii şi, atunci abia, să ne gîndim la formarea unui guvern. Asta nu înseamnă, desigur, că acum nu avem oameni capabili să fie în fruntea oricărui minister din componenţa guvernului."

Totodată, Cristian Diaconescu ne-a spus că în interiorul formaţiunii s-au constituit, sub conducerea lui Adrian Năstase, mai multe departamente care urmează să monitorizeze atent activitatea guvernului şi să atragă atenţia, atunci cînd este cazul, asupra eventualelor probleme apărute la nivel ministerial.

Pe de altă parte, senatorul şi vicepreşedintele PSD Bucureşti, Sorin Oprescu, l-a criticat pe Mircea Geoană, pe care l-a acuzat că a adus prejudicii de imagine partidului prin declaraţiile sale.

"Noi nu sîntem un partid de derbedei, de hoţi, de golani care fură de dimineaţa pînă seara", a declarat Sorin Oprescu.

Senatorul PSD, Antonie Iorgovan, ne-a declarat în legătură cu afirmaţia liderului PSD că în partid mai sînt lucruri de pus la punct: "Partidul trebuie să se aşeze, abia după ce clarificăm lucrurile în interiorul partidului ne putem gîndi la guvernare, în momentul de faţă nu este în interesul nostru să facem afirmaţii în acest sens. Trebuie să fim aşezaţi ca un plug în brazdă, pentru ca atunci cînd vom fi la guvernare să nu mai facem greşeli... Acum PSD trece printr-o perioadă de refacere care se va încheia cel tîrziu la jumătatea lui 2006".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb