Georg Kovacs, AMCC: Aprobarea Legii dării în plată nu va afecta colectarea de creanţe "imediat sau semnificativ"

IOANA DOGARU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 martie 2016

Georg Kovacs, AMCC: Aprobarea Legii dării în plată nu va afecta colectarea de creanţe "imediat sau semnificativ"

AMCC: "Colectarea de creanţe a înregistrat o creştere de 27%, în 2015"

Aprobarea Legii dării în plată nu va afecta colectarea de creanţe "imediat sau semnificativ", dar impactul ar putea fi simţit în cazul creditării, este de părere Georg Kovacs, preşedintele Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC).

Preşedintele AMCC a precizat că, unul din efectele Legii dării în plată va fi creşterea avansului în cazul creditării, ceea ce va conduce la o scădere a numărului persoanelor care vor mai putea accesa împrumuturi.

La rândul ei, reducerea creditării, ar putea avea un impact negativ asupra întregii economii, întrucât va afecta industria construcţiilor, a mai spus Georg Kovacs în cadrul conferinţei de presă AMCC.

Acesta susţine că aşteptările pentru primul semestru din acest an sunt "mai degrabă prudente" în ceea ce priveşte colectarea creanţelor, datorită reglementărilor care aşteaptă să fie aprobate.

Colectarea de creanţe a înregistrat anul trecut o creştere de 27% comparativ cu 2014, evoluţie datorată în mare parte creşterii de 29% a valorii sumelor colectate pe segmentul creanţelor recuperate de la persoane fizice, şi a ajuns la aproximativ 359 milioane de euro, a declarat, miercuri, Georg Kovacs.

Veniturile din colectarea de creanţe au crescut cu 19% în 2015, comparativ cu 2014, datorită volumului mare de creanţe cesionate (creştere cu 28%) şi colectării de creanţe recuperate de la persoane fizice (creştere de 49%), care au compensat scăderea (61%) înregistrată în procesul colectării de creanţe recuperate de la companii, a precizat Georg Kovacs.

Valoarea creanţelor recuperate de la persoane fizice a fost în 2015 de 331,12 milioane de euro, iar cea a creanţelor recuperate de la companii de 27,7 milioane de euro. Datele reprezintă valori aferente unui grup de 13 companii reprezentând aproximativ 70% din piaţa totală de colectare a creanţelor (servicii de colectare a creanţelor şi achiziţie de portofolii de creanţe) şi 90% din piaţa de servicii de colectare a creanţelor, potrivit Asociaţiei.

Georg Kovacs spune că, în cazul creanţelor recuperate de la persoane fizice, valoarea totală a creanţelor externalizate în 2015 a fost de aproximativ 10,160 milioane de euro, aferentă unui număr de aproape şase milioane de cazuri, unde creanţele internaţionale externalizate reprezintă 8,8 milioane de euro şi aproximativ 825.000 număr de cazuri.

Numărul creanţelor de pe piaţa internă externalizate a crescut în 2015 cu mai mult de 7%, comparativ cu anul precedent, datorită unei creşteri de 16% a numărului de cazuri de creanţe recuperate de le persoane fizice, a precizat preşedintele AMCC.

Potrivit acestuia, valoarea creanţelor autohtone achiziţionate a scăzut cu 5%, de la aproape 498 milioane de euro, până la 471 milioane de euro.

Georg Kovacs a mai declarat că valoarea medie pe caz a crescut până la 1.126 euro, datorită unei scăderi de 43% a numărului de cazuri achiziţionate şi a creşterii valorii portofoliilor de creanţe.

Asociaţia de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC) a fost înfiinţată în anul 2007 şi în prezent reuneşte 15 membri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pai nu va afecteaza pentru ca voi colectati creante de pe urma cardurilor,creditelor de nevoi personale,credite neluate cu ipoteca.Stiti cand va vor afecta?Cand omul isi va da seama ca 1/3 din creditele colectate de voi sunt prescrise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb