George Copos: "Pentru noile declaraţii de avere avem nevoie de evaluatori"

M.E.
Ziarul BURSA #Politică / 14 martie 2005

Vicepremierul crede că înăsprirea normelor privind declaraţiile de avere ale demnitarilor este o idee bună, dar greu de pus în practică

"Eu deţin cîteva tablouri, dar nu pot estima exact valoarea la care se ridică acestea", mai spune George Copos

Declaraţia de avere a demnitarilor şi a rudelor acestora este o chestiune foarte delicată, a declarat pentru ziarul "Bursa", George Copos, ministrul de stat pentru coordonarea mediului de afaceri şi IMM-uri. Domnia sa a spus că fiecare senator şi deputat ar avea nevoie de un evaluator pentru a face o estimare cît mai precisă asupra bunurilor pe care le deţine. "De exemplu, eu sînt proprietarul mai multor tablouri şi este greu să fac o evaluare totală şi precisă a valorii acestora", a spus George Copos, ministrul de stat. Politicianul s-a arătat entuziasmat de iniţiativa legislativă a lui Călin Popescu Tăriceanu, dar destul de sceptic de modul în care aceasta poate fi pusă în practică.

Noul formular privind declaraţiile de avere ale demnitarilor, modificat prin ordonanţă de urgenţă de Guvernul Tăriceanu, a fost prezentat de Monica Macovei în urmă cu circa o săptămînă, mai exact pe 3 martie. Aces-ta este împărţit în şapte rubrici, fiecare dintre ele cuprinzînd cîte o categorie de bunuri şi venituri care trebuie făcute publice. Astfel, demnitarii trebuie să facă declaraţii pe propria răs-pundere în legătură cu bunuri imobiliare şi mobiliare pe care le deţin, dar şi cu bunuri a căror valoare depăşeşte 1.000 euro şi care au fost înstrăinate în ultimele 12 luni. De asemenea, ei trebuie să îşi declare toate activele financiare, datoriile, cado-u-rile primite şi veniturile realizate în ultimul an fiscal.

Tablourile pe care le-a decla-rat verbal ministrul George Copos intră în categoria obiec-telor de artă şi de cultură. Din aceeaşi categorie de bunuri fac parte şi autovehiculele, autoturismele, metalele preţioase, bijuteriile, obiectele din patrimoniul cultural naţional şi universal şi, de asemenea, alte obiecte a căror valoare însumată depă-şeşte 5.000 de euro. În cazul bunurilor imobile în-străinate în ultimele 12 luni trebuie specificată persoana care a înstrăinat acel bun şi forma de înstrăinare. Nu în ultimul rînd, în toate cazurile, valoarea bu-nurilor trebuie declarată cu exactitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb