George Simion: "AUR va tăia ajutoarele sociale"

F.D.
Politică / 15 decembrie 2023

George Simion: "AUR va tăia ajutoarele sociale"

Liderul AUR, George Simion, a declarat vineri la Summitul Antreprenorilor Români că în programul de guvernare, AUR a propus pentru primii 5000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% şi încurajarea muncii. El a precizat că, odată ajuns la guvernare, AUR va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci, relatează News.ro.

"Noi pledăm pentru normalitate şi în ţara noastră normalitate înseamnă un singur control pe an din partea instituţiilor statului român. Înseamnă creditare în condiţii avantajoase pentru afacerile autohtone care nu exportă capitalul. Şi mai înseamnă ceva care e trecut în Constituţie şi nu se respectă: egalitate de şanse. Astăzi, IMM-urile, ăştia mici, voi, plătiţi taxe de şase ori mai mult decât o multinaţională şi lucrul acesta nu e corect. De aceea, AUR vrea ca anul viitor, prin alegeri democratice, să câştige guvernarea şi să guverneze în interesul românilor", a spus George Simion.

El a arătat că "toate celelalte multinaţionale dacă au vreun control, dacă au vreo problemă, dacă le zice cineva pâs, sunt apărate de ambasade".

"Eu cred că avem sprijinul celor mulţi şi vom reuşi să luăm guvernarea, dar dacă nu reuşim să luăm guvernarea o să trebuiască să facem şi noi Ambasada României la Bucureşti ca să ne apere şi pe noi, românii, de toate instituţiile statului. Sunt 63 de instituţii ale statului care au atribuţii de control în România. Sunt mult prea multe şi, din păcate, munca în ţara noastră e supraimpozitată, amendată, descurajată. Toţi cei care muncesc trebuie să fie penalizaţi într-o formă sau alta", a afirmat preşedintele AUR.

George Simion a spus că în programul de guvernare, AUR a propus pentru primii 5000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% şi încurajarea muncii, subliniind că, odată ajuns la guvernare, AUR va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci.

"În programul nostru de guvernare propunem pentru primii 5000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% şi încurajarea muncii. Chiar dacă este o măsură nepopulară pentru unii şi nu are nimeni curaj să spună ce trebuie făcut cu subiect şi predicat, noi am mai spus de-a lungul vremii nişte adevăruri incomode şi ne-am asumat nişte lucruri care sunt greu de asumat. O să vă spun că AUR, odată ajuns la guvernare, va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci. Este timpul să scăpăm de asistaţii sociali care sunt sănătoşi şi care pot fi angajaţi în câmpul muncii". a spus Simion.

Liderul AUR a mai arătat că "cea mai mare problemă pe care o au antreprenorii români, pe lângă instituţiile de control care îi călăresc, le cer şpagă şi nu îi lasă să se dezvolte, este exact forţa de muncă".

"Un nou contingent de 140.000 de cetăţeni din lumea a treia au primit permise de muncă anul curent pentru că nu mai găseşti oameni care vor să muncească în România, pentru că munca este taxată, munca este descurajată, românii sunt alungaţi peste hotare de aceste impozite şi taxe, antreprenorii români nu sunt creditaţi, nu sunt încurajaţi. Şi ce rămâne să facem? Să aducem sri lankezi, nepalezi şi să plătim unora şi altora să stea la birt toată ziua şi să susţină primarul galben sau primarul roşu. E timpul să oprim aceste practici şi cineva trebuie să spună cu subiect şi predicat: tăiem ajutoarele sociale pentru cei care pot munci", a declarat preşedintele AUR.

AUR a organizat vineri, 15 decembrie, la Palatul Parlamentului, "Summitul Antreprenorilor Români", cel mai mare eveniment dedicat mediului de afaceri din România. Evenimentul a reunit peste 2000 de companii româneşti, care împreună au peste 300.000 de angajaţi. "Summitul Antreprenorilor Români" este un eveniment de anvergură naţională, care îşi propune să devină o platformă de dialog între AUR şi reprezentanţii mediului de afaceri.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. „Mult zgomot pentru nimic ” .O data ce romanul de rind va avea „boii prinsi in jug la caruta ” si isi va vedea cosul plin cu oua , totul incepind cu intii ianuarie 2024, atunci cind pensiile cresc , salariile cresc , ajutoarele oferite celor defavorizati ramin in plata„ ciolovecul” va intelege ca nu isi poate pierde toate aceste beneficii doar ca sa se razbune „a priori” pe niste Partide dovedite democatice spre a vota un Partid numit AUR ce este din ce in ce mai mult asimilat URSS si care nu a dovedit nimic concret atunci cind a fost vorba de tara .Cine oare este „ nebunul ” sa iasa din structurile UE, sa piarda toate beneficiile materiale oferite in mare parte granturi si imprumuturi cu dobinda mica ,sa ramina singur „ cuc ” in fata dusmanilor si sa isi piarda teritoriile in dauna unor deja prieteni dovediti ai Rusiei .Nici macar „ prostul satului ” nu poate face asta daramite cetateanul educat al Romaniei sau cei care au devenit capitalisti .Cine oare poate vota extremele stiind foarte bine cum accesul in UE se pierde , cum pasapoartele se inchid in sertarul din bucatarie , aidoma Rusiei , cum sa vizitezi Parisul va ramine doar o amintire si cum rudele si prietenii ,de tot felul plecati din tara pentru o vreme , vor ramine pe vecie in Occident .Nu avem alternativa .Trebuie votati cei care isi asuma democratia si capitalismul si nu cei inca nostalgici dupa Ceausism .Ati uitat galantarele goale fratilor sau v-ati prostit de prea multa bunastare .Daca va e dor de „Idiotul ” lui Dostoievski dati fuga in Siberia poate o sa va placa gulagul ca de gulas nici nu va mai putea fi vorba .Aia nu mai au nici oua daramite „alanghite”(nu cautati cuvintul in dex) cu brinza de burduf sau de miel la protap .Vi s-a urit cu binele ? Oricum ar fi nici macar Simion nu mai este ce a fost cindva chiar daca Media inca pune in pagina fotomontaje cu fotografii din tinerete .Hairstylistii vor avea de treaba .Bine ca macar acum Rep .Moldova intra pe un culoar al aderarii in UE si Romania formeaza o trilaterala Cu Ucraina si Rep.

    Moldova iar Orban de Budapesta ,ce isi dorea atit de mult Enclava(cit pe ce Dragnea sa reuseasca) numita Tinut Secuiesc este deja scos din jocul politic din UE de catre nimeni altul decit Presedintele Iohannis ce ia blocat cindva realizarea si care acum i-a trimis pe canalele politicii obisnuite ce ar insemna refuzul acceptarii Rep .Moldova in UE pentru etnicii maghiari din Romania si cum s-ar pozitiona romanii neosi fata de aceasta decizie .Asadar, cum ne-a obisnuit deja, Orban Budapesteanul a repetat episodul fugii (dar nu aia a lui Bach)din fata lui Iohannis ca pe Zelenski nu l-au chemat ca ii zicea si ala vreo doua , renuntind la Georgia si lipsind in Plen .In concluzie la vot va fi cu totul altfel decit in apare sondajele inutile facut acum .Varianta corecta din sondaje devine realitate abia dupa primirea de catre cetatean a primei transe a pensiei marite in 2024 si dupa primirea ajutorului pentru energie .Sa renunti la asta este peste poate .Sloganul „noi suntem romani” inseamna acum mai ales noi suntem si Europeni .Aparitia AUR nu este altceva decit o incercare, un pariu facut la nivel inalt , dar care o data dezvaluit devine o amintire . Romanul nu poate vota prin ricoseu Budapesta sau Moscova .

    1. Cica Orban budapesteanul a fost trimis la plimbare de catre Schultz sa isi faca mustatile a la „Atilas ” cu o cafea cu frisca in Amfiteatru .Ginditor nevoie mare Orban si-a adus aminte de proverbul romanesc fuga e rusionoasa dar e sanatoasa .

      A fost trimis la plimbare cu 10 mld de euro in spinare . la glumele la cei care se pricep , astea cu ”cica ” is bune in las ferbinți !

      nu a luat nici cinci

      Banii intra cu lopata .Romania creste ca Fat frumos din Lacrima intr-o zi cit alti in sapte .PIBul creste ,pensiile cresc , salariile aidoma iar untura ne da peste nas de atita bunastare niccind atinsa de natiunea romana .Mai ieri parca mincam doi pui la punga de grasi ce erau numiti „fratii Petreus „ si beam„nechezol” de ne cadeau dintii mai ceva ca ai de la fierastraie . Tigari nu aveam , berea era pe sponci , zaharul si uleiul basca si carnea era cartelata , cit despre Wiski sau Martini nici nu se vorbea ,iar despre benzina abia de aveai voie sa faci doua plinuri pe luna .Cum naiba sa votezi partidele de extrema ce vor sa ne reintegreze in URSS.Pusche pe limba .

      Sa alungam multinationalele ca doara aia au magazinele pline in mai toata lumea , sa aducem degraba ouale rusesti in rafturile goale ale rominilor , sa facem din magazinele pline de marfa depozite de muraturi romanesti , sa fumam numai carpati fara filtru ca doare kentul e pentru burghezi , sa mincam doar o masa pe zi ca altfel ne cad dintii si ne uitam printre masele la marfurile straine, ca doara avem si noi soriciul nostru gros .Fratilor vi s-a ursit de cit aur ati strins in buzunare sau vreti sa il topiti la rusi sau nu intelelegeti cum vor sa va fraiereasca astia de se dau patrihoti .

    Alt nebun....

    Vorbeste de Ajutore Sociale... de parca se refera la iai de sus... ajutati social.... cand inrealitate sperie milioanele de familii sarace... cu asa titlu. 

    s c c r e t 

    1. AUR = CAL TROIAN PSD!!!

      Ciclul de migratie al "Bovinelor" a inceput de mult...  

      Nu se prea posteaza ca deranjeaza... 

      s c c r e t 

      a citit fara sa stie ce ?

      ura toti pensionarii la munca la cules de cucuruz

    Si Javier Milei a fost ales ca a promis ca taie inflatia(cu drujba), si cand a ajuns acolo, ce a facut? A devalorizat pesoul argentinian cu -50% peste noapte. Te trezesti dimineata si benzina nu mai e 7 lei, e 14 lei, si etc. Asa ca..

    Romania traieste din contributia si taxele salariatilor. din asta traieste bugetul. dc taie taxe, ok f bine, dar ce pune in loc? n-a zis. listeaza "bani" ca milei? ne baga in datorii ca pe greci? 

    uraste multinationalele am inteles. asta-i comun si la psd si la aur. dar ce pui in loc?? ca aia dau de munca la oameni, sunt orasele care erau in moarte clinica, unde au venit 2 multinationale, au dat de lucru la oameni si a inviat orasul. (Lipova, Ineu de ex, jud arad)

    1. Stimate domn, dl. Javier Milei a facut bine ca a devalorizat peso-ul cu 50%. Se vor reduce importurile si se va produce mai mult pe plan local. Asta ii afecteaza pe americanii si europenii care exporta in Argentina. Asa se opreste extragerea de avutie din Argentina. Daca devalorizam si noi cu 50%: se ieftinesc casele - deci creste natalitatea, masinile straine sunt scumpe - cresc vanzarile de Dacia, se stimuleaza productia, etc. - si plang exportatorii din Germania si SUA.

      ai vreun habar de economie capitalista?

      Stii macar care sunt modelele economice ce tin de raportul vinzare pret .Esti habarnistt

      Nu am, dar puteti sa ne luminati dvs. cum stau lucrurile. Daca aveti timp.

      dc devarorizezi cu 50% MONEDA, TOTUL SE DUBLEAZA LA PRET, si devine imposibil de cumparat, case masini etc. cu placere

      In 2010 s-a devalorizat leul in jur de 30-40% nu mai stiu exact, in 2 saptamani. Rezultatul a fost ca au scazut preturile la imobiliare cu 30-50% in urmatorii 2-3 ani. M-am lamurit.

      Cursul actual e tinut cu pretul imprumuturilor externe, ca sa putem importa din SUA, Germania, China, sa le mearga lor bine. Noi ramanem cu creditele si ei cu banii. Ne-am imprumutat 18 miliarde in 2023 ca sa tinem sandramaua sa nu se cada pe noi. Sa fie bani de speciale, de solitaire, de spart seminte la stat. 

    Domnul George Simion este in eroare, impozitul pe salariu in Romania este de 72% din salariul net. Salariul brut este o inventie artificiala ca sa poate fi romanii prostiti si sa li se explice ca de fapt au impozite mici. Mai pe intelesul tutuor, la 100 lei net salariu se platesc 72 lei la stat. Deci la un calcul simplu, pentru 2000 lei net se platesc 20 x 72 = 1440 lei. Salariul brut = costul angajatorului cu salariatul si cuprinde salariul net + impozitul la stat, in cazul prezentat aici ar fi 2000 lei + 1440 lei = 3440 lei (fara deduceri personale). Apoi fac ei inginerie inversa si ne explica ce impozit mic avem, adica calculeaza ponderea taxelor la stat in salariul brut, adica cat reprezinta 1440 lei din 3440 lei, adica o scamatorie facuta cu singurul scop de a ascunde valoarea reala a jafului asupra salariatului. Poate pe timpul iobagilor sa se mai fi platit asa impozite. Din cei 2000 lei pe care ii incaseaza angajatul urmeaza sa plateasca alte taxe, respectiv 19% din tot ce va cumpara se duce la stat. Adica 72+19= 91% taxe din venitul lunar. Nu am luat in calcul impozite locale, RCA, casco, taxa de drum, taxa de parcare, etc. Nu e de mirare ca romanii fug de pe mosie si boierii aduc sclavi (emigrantii). Istoria se repeta, din pacate. Deci sa il anunte cineva pe dl Simion ca impozitul real este de 72% pe salariul net.

    Foarte bine la munca nu la intins mana.. Votam AUR…

    1. fugi ca-l prinzi

    Băi ce v-ați ambalat (activat ! ) Puricarea celor ce primesc ajutoare sociale aiurea va aduce multe voturi! Toți cei cu minimul pe economie o vor dori.Din pizmă.Pur și simplu.Iar reducerea taxării muncii acelorași,îi va convinge și pe cei care ezita, sa apese ștampila cu mare presiune ! Oamenii de la Aur cunosc psihologia maselor și se îndreaptă spre cei ce votează de ani de zile. Căt despre treaba cu multinaționalele,hai să fim serioși.Prea își fac de cap p'acia pân țarișoara noastră ! Absolut nestingheriți.Mira-m-aș dacă plătesc alte taxe în afară de alea pe salariile amploiaților. Sarbători liniștite vă doresc.

    Sunt motivat sa aleg un extremist dupa ce am fost ars la buzunar de guvern, dar lovitura de gratie am primit-o de la primar r. negoita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb