George Simion: "Luăm în calcul să boicotăm alegerile locale"

F.D.
Politică / 26 martie

George Simion: "Luăm în calcul să boicotăm alegerile locale"

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, marţi, că ia în calcul boicotarea alegerilor din 9 iunie, "într-o formă sau alta", pentru că statul este "capturat", instituţiile sale fiind "sub controlul partidului comasat", motiv pentru care nu pot fi organizate alegeri în două tururi pentru primari şi preşedinţi de consilii judeţene şi "nu există speranţe la a câştiga democratic", relatează Agerpres.

"Statul este capturat, având în vedere că proiectul de lege propus de AUR (n.r. alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi) (...) nu are şanse să fie adoptat în această legislatură, unde consilii judeţene, primării, justiţie, servicii de informaţii, Curte Constituţională, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat. Luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta. Pentru că fără alegeri în două tururi nu există speranţe la a câştiga democratic, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis la toţi ceilalţi baroni PSD, primarii sunt cumpăraţi la bucată", a susţinut Simion la o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că AUR este dispus să facă "gesturi extreme, dar democratice", pentru a-şi manifesta dezaprobarea.

"Nu trăim într-o democraţie în momentul acesta şi suntem dispuşi să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea. Chiar aşa! Să avem o legislaţie electorală şi să nu se ţină cont nici de Comisia de la Veneţia, nici de orice altă normă de bun simţ, s-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile ilegale şi neconstituţionale din 9 iunie", a menţionat Simion.

În context, liderul AUR a spus că "se încearcă cenzurarea reţelelor de socializare".

"Vedem cum se încearcă cenzurarea reţelelor de socializare. Acest comportament nedemocratic, totalitar, din partea regimului Iohannis şi reprezentanţilor acestuia, Marcel Ciolacu, premierul actual şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă (...). Sigur că pot încerca să controleze anumite medii, sigur că pot da banii de la buget către anumite reţele de distribuţie (...). Nu o să-i ajute, lumea ştie cine sunt", a punctat Simion.

În opinia lui, o altă formă care "blochează" accesul partidelor noi la viaţa politică este numărul "mult prea mare" de semnături care este cerut din partea competitorilor electorali.

"O altă formă, ilegală, abuzivă, pe care o denunţăm este numărul mult prea mare de semnături care este cerut din partea competitorilor electorali. Nu există pluripartidism în momentul în care de la un partid soliciţi în două săptămâni şi jumătate 200.000 de semnături (...). Această practică blochează accesul partidelor noi la viaţa politică. Practic, mergând tot aşa, având rezultate dezastruoase în guvernarea Ciolacu, pe care le vedem, o să ne întoarcem la o oră de ştiri la televizor, în care regimul Klaus Werner Iohannis este lăudat pentru realizări măreţe", a conchis Simion.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "primarii sunt cumpăraţi la bucată":-)...si care este legatura, alegatorii voteaza nu primarii:-). Acum si alegatorii sunt la fel de inteligenti ca si AUR si celelalte partide, pentru ca altfel ar alege doar independenti. Cum sa alegi parasutati in functia de primar cum s-a intamplat la USR, sau alti primari ca boc care azi maine isi trece Clujul pe persoana fizica:-)

    1. Care este ponderea Clujului la PIB pe cap de locuitor?

      Clujul are turneu WTA si o sa aiba si metrou...dar numai cei care au bani isi permit sa locuiasca la Cluj, iar miticii rupti in fund sa ramana la Bucuresti si sa-l voteze pe Piedone, pe fiul lui Piedone si pe tot neamul lor. 

      Tot ce e facut in Cluj e cu bani de la buget sau PNRR...adica palmasii din tara trebuie sa cotizeze la aia "cu bani" din Cluuujjjj...

      Miticii (sau palmasii de care zici) sa stea in continuare bara-la-bara pe DN1.

      Pentru ca banii de la buget, PNRR sau din faimosul program "Anghel Saligny" au ajuns la Cluj sau in alte parti, mai putin la miticii (sau palmasii de care zici) masochisti care prefera sa se deplaseze in coloana, bara-la-bara, in ritmul melcului Mitica, pe DN1, de atata amar de vreme...

       

    AUR = Cal Troian PSD

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb