George Simion se compară cu Viktor Orban

G.B
Politică / 14 iulie 2021

George Simion

George Simion

George Simion, liderul AUR, se compară cu premierul autocrat al Ungariei, Viktor Orban, într-un interviu acordat presei maghiare. Deşi Orban este dur criticat de Uniunea Europeană şi de opoziţia de la Budapesta pentru încălcarea statului de drept şi a libertăţii de exprimare iar Simion este cunoscut pentru acţiunile sale antimaghiare din România, liderul AUR spune că Fidesz este un model pentru partidul pe care îl conduce, potrivit G4media.

Publicaţia maghiară "Azonnali" a publicat un amplu interviu cu liderul AUR, George Simion, care se bazează între altele şi pe o atitudine ostilă faţă de maghiari, notează Rador. Liderul de extremă dreaptă, care a câştigat putere la ultimele alegeri afirma la început că, de fapt, nu are nimic de împărţit cu maghiarii care trăiesc în ţara lor, ci doar cu UDMR care-i reprezintă, apoi a început să laude partidul ungar de guvernământ.

"Pentru noi are o valoare de model însuşi Fidesz, deoarece susţine păstrarea rădăcinilor creştine ale Europei" - a spus Simion, apoi a trecut deschis la lăudarea lui Viktor Orban, deoarece îi place foarte mult modul în care luptă pentru poporul său şi este total de acord cu acea declaraţie comună pe care au publicat-o recent Orban şi aliaţii săi europeni. "Am citit declaraţia comună de valori aparţinând lui Orban, Salvini, Meloni şi multor alţi politicieni - dacă ne vom aduna mai mulţi pentru susţinerea acestor valori comune, am putea avea un grup puternic. Dacă ne vom rupe în trei părţi, nu ar fi ceva bun (...) Fiecare partid suveranist, patriot şi creştin trebuie să facă aceeaşi politică la nivel unional" - a afirmat George Simion.

Politicianul a evidenţiat că Orban are şi în România mulţi susţinători, apoi când i s-a adresat întrebarea dacă acestuia i se potriveşte atributul "wannabe Orban Viktor", a răspuns eludând primul cuvânt: "Da. Atributul de wannabe nu trebuie adăugat. Susţinem aceeaşi ideologie".

AUR, care a obţinut la ultimele alegeri din România 10 procente nu este la fel de îngăduitor acasă faţă de maghiari: de fapt întreaga lor existenţă este rezultatul scandalului iscat în jurul cimitirului din Valea Uzului, în care ctitorul partidului George Simion a preluat partea leului în a transforma într-un scandal diplomatic disputa din jurul monumentului român ridicat ilegal în cimitirul militar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai vedem , deocamdata pare ca securitatea l-a cam inmuiat , sa stea mai puhales !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb