George Simion: Vrem, prin planul Simion, ca România să fie ţara turismului

R.S.
Politică / 30 august

George Simion: Vrem, prin planul Simion, ca România să fie ţara turismului

Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat, vineri, planul de măsuri pentru domeniul turismului. Liderul AUR a declarat că România trebuie să fie ţara turismului, având toate atuurile necesare, conform News.ro.

"Vrem, prin planul Simion, ca România să fie ţara turismului. Putem face acest lucru. 98% din firmele de turism au capital românesc. Cu toate acestea avem numai 2 milioane de turişti anual, turişti străini, pe când românii anul trecut au plecat 3.500.000 în străinătate pentru turism, din care un milion numai în Turcia. Asta este imaginea actuală a turismului românesc. Unul din şapte români muncesc în sectorul de turism sau Horeca. (...) Cu siguranţă antreprenorii români în multe zone excelează prin creativitate, prin inventivitate şi dacă sunt lăsaţi să-şi desfăşoare activitatea cum trebuie, vor realiza performanţă pentru ei şi asta înseamnă implicit performanţă pentru România", a spus George Simion.

Candidatul AUR la alegerile prezidenţiale a enunţat măsurile cuprinse în Planul său, scrie News.ro.

"Avem măsuri specifice domeniului turistic. Modificăm şi adaptăm vacanţele şcolare în funcţie de sezonul turistic. Oferim prime de incoming în cuantum de 10 euro per turist, dacă acel turist stă minim 3 nopţi cazat într-o unitate hotelieră", a precizat liderul AUR.

Acesta a subliniat că măsurile, ca şi cele din alte domenii pe care liderul AUR le-a prezentat, despre gospodăria ţărănească, despre reindustrializare, despre transport, se găsesc şi în alte programe de guvernare, dar care nu au fost puse în aplicare niciodată.

"Venind încoace, am citit programul de guvernare din 2021 al Coaliţiei PSD-PNL-UDMR, ca să-mi fac temele corespunzător. Aceleaşi prime de incoming au fost promise de ministrul Cadariu şi de guvernul Ciucă - Ciolacu. Erau într-un cuantum mai mare şi cu o durată mai mare. Doar că domnul Cadariu nu cunoştea domeniul. El a vrut să fie contabil. A fost contabil până l-a luat domnul Flutur de acolo, de la Suceava, de unde era domnia sa contabil şi scria Bucovina din oi, şi l-a paraşutat în fruntea unui minister care avea de toate şi secretari de stat, şi sediu mare, şi nu a făcut nimic domnul Cadariu şi nu s-au implementat aceste prime de incoming. Şi nici celelalte măsuri. Chiar îmi venea să sun, era prea şocant pentru mine. Dar chiar nici una din aceste măsuri care au fost puse în programul de guvernare cu care a venit coaliţia PSD-PNL-UDMR nu a fost implementată? Nu", a afirmat preşedintele AUR.

Pe lângă aceste măsuri specifice, liderul AUR a mai spus că Planul Simion prevede chestiuni care ţin de infrastructură.

"Marea majoritatea turiştilor astăzi vin pe cale rutieră. De aceea, autostrada A2 trebuie legată urgent şi trebuie urgentată legarea sudului litoralui de autostrada A2 şi continuarea autostrăzii. De aceea, toate lucrările de infrastructură rutieră trebuie finalizate, pentru că altfel vorbim degeaba de turism dacă nu avem infrastructură. (...) Trebuie să găsim şi alte căi de a ajunge la destinaţie. Aeroportul Tuzla trebuie dezvoltat. Şi dacă ne referim numai la această parte a litoralului, trebuie să avem o conectare maritimă a tuturor staţiunilor de pe litoral şi de asemenea trebuie să dezvoltăm porturi la Dunăre. Iar Delta trebuie făcută mai accesibilă celor care îşi doresc să ajungă" a adăugat George Simion, a mai consemnat News.ro.

Liderul AUR a spus că în Planul Simion a fost adăugat un program intitulat "Săptămâna Istorică", ce ţine de identitatea naţională şi vizează inclusiv recuperarea unei părţi din copiii români care se nasc peste hotare.

"Săptămâna Istorică realizată primăvara şi toamna, în principalele situri arheologice şi în principalele locuri de bătălie în care românii au triumfat. De la Sighetul Marmaţiei de la Memorialul Rezistenţei Anticomuniste, până la Mausoleul de la Mărăşeşti şi la Cetatea Marii Uniri, fiecare copil din clasa întâi până la a 12-a trebuie să vadă cu ochii lui, pentru că altfel îşi va învăţa istoria neamului său. Pentru asta ne trebuie bani. Pentru asta antreprenorii trebuie lăsaţi în pace. O altă măsură care se numără printre cele 200 de măsuri din Planul Simion este reducerea la un control de fond pe an a companiilor româneşti", a declarat preşedintele AUR.

George Simion a precizat că nimeni nu mai încearcă să-i încurajeze şi nimeni nu mai vine cu politici favorabile mediului privat.

"De când a murit PNL-ul, strivit de greutatea PSD-ului, zona aceasta antreprenorială a rămas fără reprezentare politică. Şi tocmai de aceea, la fel cum am făcut şi în celelalte domenii, fac un apel către antreprenorii români să se reprezinte ei pe ei şi să ne dea oameni din mijlocul lor care să-i conducă, nu pe contabilul Cadariu. (...) De aceea, propunerea noastră ca ministru şi om care să preia frâiele turismului românesc este Mohammad Murad, un specialist, un om care chiar a lucrat în domeniu, un om care chiar ştie cu ce se mănâncă acest domeniu", a adăugat liderul AUR.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. hrusciov a propus cindva ca romania sa fie eminamente agrara si asa va ramine in veci .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    “om care să preia frâiele turismului românesc este Mohammad Murad”:-)…o “interfata” mujica…din toti romanii asta a gasit un…mohammad;-)

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb