George Soros, suspectat că finanţează protestele împotriva loviturii de stat din Myanmar

J.P.
Internaţional / 16 martie 2021

George Soros, suspectat că finanţează protestele împotriva loviturii de stat din Myanmar

Autorităţile din Myanmar au arestat un oficial al unei fundaţii ce ale legături cu miliardarul filantrop George Soros şi caută alţi 11 angajaţi ai acelei organizaţii, suspectată de finanţarea protestelor împotriva loviturii de stat din 1 februarie, transmite Reuters, citat de Digi24.

Contestatarii juntei militare au lansat o mişcare de nesupunere civică în încercarea de a-i face pe generali să renunţe la putere, să o elibereze pe lidera guvernului dat jos de la putere prin lovitura de stat şi să recunoască victoria partidului acesteia la alegerile din noiembrie 2020.

Armata a răspuns cu reprimarea sângeroasă a protestelor pro-democraţie, ucigând peste 180 de persoane de la momentul declanşării manifestaţiile şi până în prezent. Totodată, Suu Kyi dar şi alţi politicieni şi membri ai administraţiei civile au fost puşi sub acuzare.

George Soros, suspectat că finanţează protestele împotriva loviturii de stat din Myanmar

Ziarul Global New Light din Myanmar, folosit în ultimii ani de forţele armate pentru a-şi face publice mesajele, susţine că Fundaţia pentru o Societate Deschisă (Open Society) a transferat fonduri fără a solicita permisiunea Departamentului pentru Schimburi Externe.

Grupul ar fi schimbat apoi 1,4 milioane de dolari în kyat, moneda locală, "fără respectarea regulilor şi reglementărilor necesare", potrivit ziarului.

Publicaţia a sugerat apoi că ONG-uri care nu au fost identificate "oferă asistenţă în numerar mişcării de nesupunere civică".

Totodată, ziarul a dezvăluit că economistul şef al fundaţiei a fost interogat vinerea trecută cu privire la "fluxurile de numerar înspre mişcarea de nesupunere civică". Acum, autorităţile din Myanmar caută şi alţi 11 angajaţi ai Open Society pentru a-i interoga, potrivit aceleiaşi surse.

Site-ul Open Society afirmă că filiala sa din Myanmar susţine "societatea civilă şi grupurile care reprezintă persoane marginalizate pentru a încuraja creşterea unei democraţii reprezentative".

Guvernele autoritare îl atacă regulat pe George Soros şi reţeaua sa de organizaţii, acesta fiind de ani de zile ţinta unor campanii de dezinformare şi teorii ale conspiraţiei.

The Global New Light şi-a publicat articolul cu o fotografie a unei întâlniri din 2016 între Suu Kyi şi Soros care a avut loc la New York, ocazie cu care fostul premier al Myamarului l-a cunoscut şi pe fiul miliardarului, Alexander Soros.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb