Germania alocă fonduri pentru achiziţia sistemului israelian antirachetă Arrow-3

A.F.
Internaţional / 15 iunie 2023

Germania alocă fonduri pentru achiziţia sistemului israelian antirachetă Arrow-3

Parlamentarii germani au eliberat miercuri plăţi în avans de până la 560 de milioane de euro înainte de achiziţionarea planificată a sistemului de apărare antirachetă Arrow-3, construit de Israel, pentru aproape 4 miliarde de euro (4,30 miliarde de dolari), un a declarat pentru Reuters un membru al comisiei de buget, transmite Reuters.

Arrow-3 este conceput pentru a intercepta rachete balistice în afara atmosferei terestre. Este stratul superior al matricei de apărare antirachetă a Israelului, care se extinde de la Iron Dome, care interceptează rachetele cu rază scurtă de acţiune, până la rachetele cu rază lungă de acţiune ale Arrow-3, care distrug orice focoase neconvenţionale la o altitudine sigură.

Berlinul intenţionează să încheie un acord guvernamental cu Israelul, privind achiziţionarea sistemului Arrow-3 la sfârşitul anului, potrivit documentelor de achiziţie ale Ministerului de Finanţe care au fost pregătite pentru Parlament.

Germania va pierde o parte sau toate plăţile făcute în avans în cazul în care tranzacţia eşuează, potrivit ziarelor, deoarece banii ar fi folosiţi pentru a compensa Israelul pentru costurile suportate până atunci.

Forţele aeriene germane ar trebui să preia livrarea Arrow-3, care va costa cu aproximativ un miliard de euro mai mult decât era planificat iniţial, până în trimestru, patru al anului 2025.

Războiul Rusiei din Ucraina a scos la iveală o lipsă de sisteme de apărare aeriană la sol, cum ar fi unităţile Patriot ale Raytheon sau IRIS-T, dezvoltat mai recent, în multe ţări occidentale.

În timp ce Patriot şi IRIS-T acoperă stratul mediu de apărare aeriană, Arrow-3, produs de Israel Aerospace Industries (IAI), oferă protecţie pentru stratul superior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb