Germania amendează Airbus cu peste 81 milioane de euro într-un caz de corupţie

D.I.
Internaţional / 11 februarie 2018

Germania amendează Airbus cu peste 81 milioane de euro într-un caz de corupţie

Procuratura din Germania a impus Airbus plata unei amenzi de 81,25 de milioane de euro pentru închiderea uneia dintre cele două investigaţii referitoare la corupţia din jurul vânzării de avioane de luptă Eurofighter către Austria, au anunţat vineri cele două părţi, citate de Reuters.

Acordul include o amendă administrativă de 250.000 de euro şi recuperarea câştigurilor obţinute ilegal, evaluate la 81 de milioane de euro.

Procurorii din Munchen au investigat dacă Airbus a dat mită pentru a obţine contractul în valoare de 2 miliarde de euro, acuzaţii pe care compania franceză le respinge.

Procurorii germani au precizat într-un comunicat că nu au descoperit dovezi legate de existenţa mitei, afirmând însă că Airbus nu a reuşit să justifice plăţi în valoare de peste 100 de milioane de euro, efectuate în conturile a două companii-paravan.

În comunicat se mai menţionează că EADS, grupul mamă al Airbus la momentul respectiv, a furnizat fonduri care au reprezentat o sumă de trei cifre în milioane de euro companiilor Vector Aerospace şi City Chambers Limited.

Majoritatea acestor fonduri au fost utilizate pentru "scopuri neclare", ocolind mecanismele de control intern, potrivit procurorilor, care au adăugat că în final nu au putut afla cum au fost folosiţi banii.

La rândul său, compania Airbus a explicat într-un comunicat că amenda convenită are legătură cu "încălcarea, cu neglijenţă, a îndatoririlor de supraveghere" de către foşti membri ai conducerii Airbus Defence and Space.

În acelaşi timp, Airbus este investigată separat în Franţa şi Marea Britanie, în legătură cu conduita agenţilor şi intermediarilor pentru vânzările de avioane comerciale în străinătate.

Acordul de vineri pune încheiat investigaţia procuraturii din Munchen, dar Airbus şi reprezentanţi ai companiei, între care şi directorul general Tom Enders, care a condus divizia de apărare în perioada 2000-2005, sunt investigaţi în continuare la Viena, în legătură cu contractul Eurofighter.

Airbus şi Enders au negat orice fel de ilegalitate şi au acuzat guvernul austriac de politicianism.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Wow

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb