Germania are dificultăţi în creşterea achiziţiilor din domeniul apărării

S.B.
Internaţional / 30 octombrie 2022

Germania are dificultăţi în creşterea achiziţiilor din domeniul apărării

Germania are dificultăţi să crească achiziţiile de apărare sau chiar să înlocuiască armele şi muniţiile pe care le-a furnizat Kievului, au declarat în această săptămână mai multe surse pentru Reuters, la opt luni după ce cancelarul Olaf Scholz a promis 100 de miliarde de euro pentru a dezvolta armata, informează news.ro.

"Nu există aproape nicio mişcare", a declarat joi o sursă implicată în procedurile germane de achiziţii pentru apărare, adăugând că au fost plasate foarte puţine comenzi până acum.

Afirmaţia a preluată de managerii din industria de apărare, care şi-au exprimat dezamăgirea faţă de ceea ce ei văd ca fiind o lentoare a guvernului în completarea stocurilor armatei, cauzată de procedurile lente şi de lipsa deciziilor la nivel superior.

"Ne-am fi aşteptat să vedem mai multe comenzi până acum", a declarat pentru Reuters un manager al industriei de apărare, vorbind sub rezerva anonimatului.

Un alt manager din sectorul apărării a spus că "există un război în Ucraina, dar procedurile de aici se desfăşoară în continuare ca pe timp de pace, în timp ce inflaţia mănâncă banii".

Aliaţii NATO au criticat ferm Berlinul în trecut, pentru că nu a atins ţinta alianţei de 2% din PIB pentru cheltuieli militare şi că s-a bazat pe Statele Unite pentru securitatea sa, fără să împartă povara financiară.

Într-o schimbare majoră de politică la câteva zile după invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, Scholz a anunţat un fond special de 100 de miliarde de euro pentru a aduce armele şi echipamentele Bundeswehr la standardele actuale, după decenii de uzură după încheierea Războiului Rece.

Dar prima sursă a spus că achiziţiile pentru apărare nu se mişcă suficient de repede, având în vedere războiul din Ucraina şi deteriorarea situaţiei de securitate.

"Au fost aprobate contracte pentru unele muniţii, dar aceasta este doar o picătură în ocean în comparaţie cu ceea ce avem de fapt nevoie", a menţionat sursa.

Printre altele, nu s-au înregistrat progrese în eforturile de înlocuire a 14 obuziere autopropulsate şi a 13.500 de cartuşe de muniţie de artilerie pe care Berlinul le-a furnizat Ucrainei din inventarele Bundeswehr, a subliniat persoana.

"(Ministrul de Finanţe Christian) Lindner nu a dat încă undă verde pentru ca banii să fie cheltuiţi", a spus sursa, subliniind că înlocuirea echipamentelor transmise Kievului urma să fie finanţată parţial din bugetul general, care este sub controlul lui Lindner, mai degrabă decât bugetul apărării.

Ministerul de Finanţe nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Problemele nu afectează însă doar înlocuirea echipamentului militar predat Kievului. De asemenea, există o lipsă de progres în compensarea deficienţelor care existau cu mult înainte de război şi care sunt văzute ca mult mai precare acum, a spus persoana.

Ca exemple, sursa a evidenţiat necesitatea sistemelor de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune utilizate pentru a proteja convoaiele militare, precum şi a sistemelor de apărare aeriană cu rază medie de acţiune, cum ar fi IRIS-T SLM, pe care Berlin l-a furnizat Kievului, dar nu a comandat încă pentru forţele properii.

Aceste proiecte vor trebui plătite din fondul special de 100 de miliarde de euro care a fost folosit doar într-o foarte mică măsură până acum, a spus persoana, fără a oferi cifre exacte.

Unul dintre primele acorduri majore de apărare care vor fi plătite din fondul special va fi probabil achiziţionarea avionului de luptă american F-35, care urmează să fie prezentat Parlamentului pentru aprobare înainte de sfârşitul anului, conform informaţiilor anterioare ale Ministerului Apărării.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dupa cele 200 miliarde sprijin industriei germane,

    30 miliarde date la Zelenski + 50 miliarde promise, 

    80 miliarde deja cheltuite pt.criza energetica,

    fondurile incep sa se subtieze 

    1. Basca despagubirile de razboi cerute de Polonia si Grecia. Sute de mld de euro.

      Ce atata agitatie, s-a terminat hartia si cerneala?

      Acestea nu s-au terminat. Dar rabdarea celor de la BASF s-a terminat. Reduc locatiile din Europa/ Germania si pleaca in China.

      Reuters 4 days ago - BASF said costs at its European sites must be cut to a "permanently" smaller size because of a triple burden of sluggish growth, high energy costs and over-regulation, with the German industrial giant's boss throwing his weight behind a planned expansion in China. 

      problema e ca Germania nu poate tipari euro , doar banca centrala a europei poate tipari euro .

      Germania poate doar sa ridice taxele la poporul german iar poporul nu o sa ii mai voteze la viitoarele alegeri . 

      oculta e-n toate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb