Germania: Calendarul de Brexit al Londrei este nerealist

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie 2017

Germania: Calendarul de Brexit al Londrei este nerealist

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, are îndoieli cu privire la planul premierului britanic Theresa May de a finaliza negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) şi un nou acord comercial cu blocul comunitar până în 2019, considerând astfel calendarul Londrei nerealist, potrivit The Independent.

În opinia sa, premierul britanic va trebui să ofere "asigurări" că Marea Britanie îşi va plăti contribuţiile financiare înainte să lanseze discuţii pe marginea unui acord comercial între Regatul Unit şi UE.

Sigmar Gabriel a subliniat: "Suntem la fel de dornici ca Marea Britanie să finalizăm ambele acorduri cât mai curând posibil. Dar, în primul rând, trebuie să punem în ordine lucrurile referitoare la o ieşire controlată din UE, iar apoi vrem să discutăm cât mai curând posibil despre relaţiile viitoare şi să avansăm cât mai mult în următorii doi ani".

Oficialul german a precizat că nu doreşte să facă speculaţii cu privire la termene într-un moment în care negocierile nici măcar nu au început. "Ambele părţi trebuie să recunoască că un acord pentru un parteneriat cuprinzător va fi o încercare destul de laborioasă", a adăugat ministrul german.

Săptămâna aceasta, ministrul german de Externe va efectua o vizită oficială în Marea Britanie, în cursul căreia va insista că "unitatea şi coerenţa" celor 27 state UE care vor rămâne după Brexit va sta pe primul loc în cadrul negocierilor.

Amintim că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat, luni, că Uniunea Europeană ar trebui să încerce o limitare a efectelor negative cauzate de Brexit, admiţând, însă, că unele pagube sunt inevitabile.

"Decizia Marii Britanii este un eveniment nefericit pentru Uniunea Europeană. Vrem să limităm pagubele. Dar un impact negativ este inevitabil", a spus Merkel, adăugând că este foarte importantă unitatea celor 27 de state membre UE rămase şi îmbunătăţirea competitivităţii în cadrul comunităţii europene.

Bloomberg: "Polonia, posibil să fie cel mai mare perdant al Brexitului"

Odată cu declanşarea negocierilor de doi ani pentru Brexit, Polonia pare cea mai vulnerabilă ţară la un divorţ dureros între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, potrivit Bloomberg.

Polonia este cel mai mare beneficiar net de fonduri europene şi, totodată, cel mai mare furnizor transfontalier de forţă de muncă.

O dovadă în acest sens este numărul de pasageri care folosesc aeroporturi provinciale precum cel de la o fostă bază militară aflată la 160 de kilometri nord de Varşovia, conform News.ro.

Renovat cu 121 de milioane de zloţi (31 milioane dolari) din fonduri europene, aeroportul deserveşte o parte dintre cei aproape un milion de polonezi care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie, reprezentând o treime din cetăţenii UE rezidenţi în această ţară.

Statutul acestora este acum sub semnul întrebării, iar la această problemă se adaugă scăderea fondurilor disponibile, întrucât prin retragerea britanicilor UE pierde al doilea mare contributor după Germania.

"Este evident că Brexitul are o importanţă majoră pentru noi. Dacă nu îl vom gestiona bine, va afecta piaţa internă. Şi va fi probabil dificil să ne coordonăm în problemă de rezidenţă, pentru că mizele nu sunt egale", a declarat ministrul de Externe adjunct al Poloniei, Konrad Szymanski.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb