Germania construieşte prima staţie de alimentare cu hidrogen pentru trenuri din lume

A.P.
Comunicate de presă / 3 august 2020

Germania construieşte prima staţie de alimentare cu hidrogen pentru trenuri din lume

Alimentarea regulată a 14 trenuri regionale Coradia iLint cu hidrogen produse de Alstom, începând din 2022

Prima staţie de alimentare cu hidrogen a trenurilor de pasageri va fi construită în localitatea Bremervoerde din Saxonia Inferioară. Demararea proiectului este prevăzută pentru luna septembrie 2020, informează un comunicat de presă remis, astăzi, de Alstom Group.

Reprezentanţii statului şi companiile partenere s-au întâlnit recent pentru o ceremonie simbolică de demarare a proiectului. O fază de testare de optsprezece luni pentru primele două trenuri de pasageri alimentate cu hidrogen a fost finalizată cu succes în luna februarie. Proiectul de mobilitate, care a atras atenţia întregii lumi, intră acum în următoarea fază.

Compania de gaze şi inginerie Linde va construi şi va opera staţia de alimentare cu hidrogen din apropierea staţiei Bremervoerde, în numele Companiei Regionale de Transport Saxonia Inferioară (LNVG). Alţi parteneri ai proiectului sunt producătorul de vehicule feroviare Alstom, statul Saxonia Inferioară şi Compania de Transport Feroviar Elbe-Weser (EVB).

După finalizarea construcţiei, la jumătatea anului 2021, staţia de alimentare cu hidrogen va înlocui soluţia existentă de alimentare mobilă. Cu o capacitate de aproximativ 1.600 kg de hidrogen pe zi, este una dintre cele mai mari staţii de alimentare cu hidrogen din lume. De la începutul anului 2022, 14 trenuri regionale cu hidrogen furnizate de Alstom vor fi alimentate acolo zilnic şi non-stop, dacă este necesar. Datorită unei autonomii de 1.000 de kilometri, trenurile vor putea circula fără întreruperi toată ziua pe reţeaua EVB cu o singură alimentare.

Prin extinderi ulterioare, staţia de alimentare va permite producerea hidrogenului, cu ajutorul electrolizei şi a electricităţii regenerabile, detaliază comunicatul de presă.

Carmen Schwabl, directorul general al LNVG, a declarat: "Ceremonia simbolică pentru această primă staţie de alimentare cu hidrogen din lume dedicată trenurilor de pasageri este un pas important pentru un proiect pilot din Saxonia Inferioară".

Mathias Kranz, reprezentant al Linde în Germania , a adăugat: "Suntem încântaţi să jucăm un rol cheie în acest proiect inovator, de nivel mondial. Linde s-a angajat de mult timp în susţinerea hidrogenului, ceea ce poate aduce o contribuţie semnificativă la decarbonizare. Introducerea hidrogenului drept combustibil pentru trenuri va reduce semnificativ povara asupra mediului, deoarece un kilogram de hidrogen înlocuieşte aproximativ 4,5 litri de motorină".

Jörg Nikutta, director general Alstom pentru Germania şi Austria, a spus, cu ocazia demarării proiectului: "Construcţia staţiei de alimentare cu hidrogen din Bremevörde va crea baza pentru funcţionarea în serie a trenurilor noastre de hidrogen fără emisii în reţeaua Weser-Elbe. Apreciem faptul că Linde, ca furnizor de hidrogen cu experienţă, preia acum şi realimentarea trenurilor de serie, în urma operării de probă, încheiate cu succes ».

În final, Andreas Wagner, şeful diviziei SPNV şi semnatar autorizat al Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH (evb), a precizat: "Suntem mândri că am fost prima companie feroviară din lume cu permisiunea de a opera trenuri cu hidrogen în reţeaua Weser-Elbe. Pasagerii noştri au fost foarte curioşi cu privire la aceste trenuri şi tehnologia lor de la bun început. Pe lângă nivelul foarte scăzut de zgomot, trenul cu hidrogen impresionează cu emisiile sale zero, în special în aceste vremuri marcate de schimbări climatice. Pentru mecanicii noştri, conducerea trenului Coradia iLint a fost o motivaţie foarte specială".

Proiectul este subvenţionat de Programul Naţional de inovaţie pentru tehnologia cu hidrogen şi celule de combustibil al Ministerului Federal al Transporturilor, Infrastructura Digitală NOW GmbH va coordona ghidul de finanţare, iar Project Management (PtJ) este responsabil pentru implementarea proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb