Germania îşi retrage o parte din militarii staţionaţi în Irak

A.I.G.
Internaţional / 7 ianuarie 2020

Germania îşi retrage o parte din militarii staţionaţi în Irak

Armata germană a anunţat marţi retrategrea unei părţi a militarilor germani staţionaţi în prezent în Irak în cadrul unor misiuni de formare şi transferul acestora în Iordania şi Kuwait, din cauza tensiunilor din regiune, relatează AFP.

Contingentul german - aproximativ 30 de militari staţionaţi la Bagdad şi Taji, la nord de capitala irakiană - urmează să fie "redus provizoriu", iar militarii vizaţi să fie transferaţi în Kuwaitul vecin şi Iordania, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

Această decizie intervine într-un context de tensiuni puternice între Statele Unite şi Iran, după asasinarea la Bagdad a generalului iranian Qassem Soleimani.

În afară de militarii desfăşuraţi în apropierea capitalei irakiene, Germania are trupe în Kurdistanul irakian, tot în misiunii de antrenament al forţelor de securitate locale.

În total, Berlinul a desfăşurat aproximativ 120 de militari în Irak, în cadrul coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Anunţarea retragerii parţiale din Irak a fost comunicată prin curier de către Ministerul Apărării Camerei Deputaţilor, care încadrează strict misiunile militare germane.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a recunoscut într-un interviu acordat luni seara că retragerea trupelor occidentale din Irak este "o reflecţie pe care ar trebui s-o avem toţi" dat fiind contextul.

"Nu există vreo ţară membră a coaliţiei împotriva SI care să vrea să rămână în Irak dacă nu este dorită", a adăugat el, referindu-se la adoptarea duminică în Parlamentul irakian a unei moţiuni care cere retragerea coaliţiei internaţionale din ţară.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. N-ai intrebat pe unchiul Sam daca e de acord cu cu aceasta afirmatie cuprinsa in ultimul paragraf !

    1. Unchiul Sam joaca dupa cum ii canta Israelul. O tara cu vreo 8 milioane de locuitori tine lesa unei superputeri militare. Pana si unii orbi au inceput sa vada. "Dilema lui Netanyahu cand vine vorba de Iran: Cum sa-l faca pe Trump sa actioneze fara ca Israelul sa fie in prima linie" Haaretz, mai 2019 Si acuma dupa ce s-a facut boacana cu Soleimani, Netanyahu se spala pe maini "E treaba Americii, nu trebuie sa ne amestecam".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb