GHEORGHE FUNAR, SENATOR PRM: Pieţele de gros, o soluţie pentru redresarea agriculturii naţionale

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 3 decembrie 2007

Gheorghe Funar

Gheorghe Funar

Funcţionarea şi extinderea pieţelor de gros poate reprezenta soluţia "cheie" pentru relansarea agriculturii naţionale, sus­ţine Gheorghe Funar, senator PRM, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative pentru extinderea pieţelor de gros.

Domnia sa ne-a declarat: "Proiectul de lege nr. 443/2007 reprezintă a doua iniţiativă de <înfiinţare> şi extindere a pieţelor de gros.

România nu are la ora actuală pieţe de gros funcţionale, deşi Guvernul a avut unele preocupări în acest sens, materializate în Ordinul nr. 99/2000 şi în Hotărâ­rea nr. 333/2003. Nu ducem lipsă de legi, dar este stupid să se blocheze o asemenea iniţiativă, care funcţionează în Europa de 50 de ani".

Potrivit senatorului PRM, simpla func­ţionare a acestor centre comerciale ar putea transforma ţara noastră într-un competitor serios, pentru alte state europene, deoarece deţine un potenţial agricol uriaş.

Gheorghe Funar ne-a explicat: "Agricultura noastră are potenţial. Înfiinţarea acestor centre comerciale poate revigora agricultura naţională şi producţia internă. Acest lucru deranjează alte state ale UE, care ne vor şi ne văd, doar ca pe o mare piaţă de desfacere".

De asemenea, potrivit expunerii de motive din lege, "pentru a se ajunge şi în România la standardele europene din domeniul agricol, Guvernul ar trebui să stabilească reţeaua pieţelor de gros, în colaborare cu autorităţile administrative publice locale, până la sfârşitul anului 2007". Apoi, "în maximum trei ani, în perioada 2008-2010, urmează să ia fiinţă, cu fonduri de la UE, bugetul de stat şi bugetele locale, pieţe de gros în toate judeţele României".

Executivul a catalogat propunerea legis­lativă a celor 12 peremişti drept incompletă. "Propunerea legislativă în discuţie nu îndeplineşte niciuna dintre cerinţele de tehnică legislativă", se arată în adresa Gurvernului.

Aurel Gubandru, preşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor ne-a declarat: "În proporţie de 90%, propunerea legislativă a domnului Funar a fost respinsă. Senatorul PRM nici nu a participat la dezbateri".

Deputaţii au spus "nu" extinderii pieţelor de gros

Propunerea legislativă pentru extinderea pieţelor de gros, iniţiată de parlamentarii PRM, a fost respinsă săptămâ­na trecută de Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, deşi termenul de dezbatere fusese stabilit, după adoptarea Bugetului de stat pe 2008.

Surse din Parlament ne-au declarat că respingerea proiectului de lege, "nu are nicio legătură cu apartenenţa politică a iniţiatorilor, ci doar cu modul de redactare a acesteia, iar deputaţilor se justifică prin faptul că este încărcată cu legea Bugetului pe 2008. De asemenea, potrivit aceloraşi surse, senatorul nu a venit să-şi susţină legea, iar, la dezbaterea în plen, nu a fost cvorum, comisia parlamentară menţinând astfel raportul de respingere.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb