Gheorghe Piperea: "Odată cu falimentul Euroins, poliţa de asigurare devine un bir, nemaiavând sens economic şi legal"

Bănci-Asigurări / 17 martie 2023

Gheorghe Piperea: "Odată cu falimentul Euroins, poliţa de asigurare devine un bir, nemaiavând sens economic şi legal"

Insolvenţa unei societăţi de asigurare este direct faliment, pentru că nu este permisă reorganizarea judiciară

Odată cu falimentul Euroins, poliţa de asigurare devine un bir, nemaiavând sens economic şi legal.

Fondul de Garantare a Asigurătorilor nu a putut acoperi nici măcar 60% din daunele pretinse de "asiguraţii" City Insurance. Pentru "asiguraţii" Euroins nu vor fi bani - cu excepţia cazului în care se va mări excesiv şi se va accelera la maxim plata cotei de contribuţie la Fond a celorlalţi asigurători, aflaţi încă în viaţă. Cred că vă daţi seama toţi că asta înseamnă o nouă creştere a primelor de asigurare RCA, pe care o vom suporta, desigur, tot noi.

Deci, pentru infracţiunile unor haidamaci, pagubele se achită de către noi.

Vedeţi cumva vreunul dintre infractorii cu gulere albe de pe piaţa asigurărilor trimişi la bulău? Nu, nu vedeţi.

Dar, desigur, noi luptăm continuu contra "corupţei"...

Chestia e că majorarea primelor de asigurare RCA nu e decât începutul.

Imaginaţi-va că vine cutremurul. Cel mare, cel adevărat.

Asigurătorii nu vor avea bani să achite daunele de zeci/sute de miliarde rezultate din cutremur. Iar Fondul va fi deja drenat, adică secat cvasitotal de bani, pentru că va fi nevoit să achite pagubele din infracţiunile comise de zişii haidamaci.

Sectorul achiziţiilor publice şi sectorul bancar vor fi puternic zgâlţâite. Deja sunt avariate de falimentul City Insurance. Asigurările pe case si de viaţă, pentru creditele ipotecare şi "garanţiile" de participare la licitaţie/bună execuţie a lucrărilor publice, emise sub forma unor poliţe de asigurare, pică. Toate procedurile trebuie reluate de la zero. Alţi bani, altă distracţie. Veţi fi nevoiţi să plătiţi costuri suplimentare ale creditului. Vom asista, probabil, la falimente şi în aceste două domenii, ca să fie bine, şi la vară cald...

Pe de altă parte, noi ne concentrăm pe poveşti cu drone şi pe "reuşitele" lui ION...

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. pai piperea asta nu e de la partidul care l-a pus si pe sefu asf?

    sau sunt din galaxii diferite? 

    1. Chiar spune bine....romani treziți-vă! Nu contează din ce partid este dl.Piperea.

      Corupția ucide și corupții // corupatorii sunt nepedepsiți . 

    Domnule Piperea daca vreti sa fiti respectat explicati ca falimentul Euroins nu a aparut din neant si ca are in spate ani lungi de lipsa de supraveghere si de complicitate din partea ASF. Adevarul trebuie spus. Care este rolul si scopul ASF daca sub supravegherea lui s-au produs falimente pe banda rulanta? Unde este raspunderea lui Marcu si a Consiliului de conducere al ASF? Doar salarii mari de zeci de mii de euro si privilegii? Cu raspunderea cum stam?

    1. Ce răspundere? Ziarul acesta a adus în discuție neregulile de la ASF de atâta amar de vreme. A interesat pe cineva? S-au luat măsuri în privința corectării acestor nereguli? Nu.

      În țara asta condusă de hoți suntem cu toții pe cont propriu. Partea tristă e că reformiștii (mai degrabă reFomiștii) care se pretind cinstiți și anticorupți sunt copii hoților și a aristocrației securisto-bugetară, noua generație ahtiată după parvenire.  

      Pai asta e statul esuat.ca si in cazul bnr care se face ca verifica bancile,dar in realitate doar le protejeaza,in dauna romanilor,asta face si acest asf: protejeaza mafia asiguratorilor.e lupul pus sa pazeasca oile.

    Statul mafiot, esuat loveste din nou. Dacs asigurarea este obligatorie atunci statul sa garanteze politelenNumai are nici un rost sa iti faci RCA. PSD PNL si UDMR m.afiot.ii, h.otii si tradatorii. Sa iesim cu parul sa le crap.am capul acestor politicieni.

    Aceasta este soluția pentru un preț rezonabil al acestei asigurări . Asfel , un asigurat care depune franșiza preplătită intr-un cont , va putea beneficia de un preț înjumătățit al poliței RCA . De exemplu , asiguratul depune 1000 de lei , obține un preț mult diminuat , dacă nu are evenimente se pot reporta la următoarea RCA , dacă are se folosesc la acoperirea daunelor produse .

    Nu are sens economic si legal? Ca si cand astazi, de exemplu, nu s-au facut plati de daune in Romania. Sau in oricare alta zi.

    Sa vedem service urile lui Pandele cât de repede își încasează banii. La ultima vizita a FGA la Euroins, service urile lui PANDELE AUTOCAR au avut întâietate la plata despăgubirilor. Deci fragi reparatori de mașinuțe, sa ma așteptați la încasări mai dupa fundul sacului .........după ce își umfla .PSD UL buzunarele asa cum am făcut și la City......vai steaua voastră de slugarnici....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb