GHIDUL INVESTITORULUI Intermediarii din statele membre UE

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 ianuarie 2009

Intermediarii autorizaţi şi supravegheaţi de autoritatea competentă dintr-un stat membru UE pot presta în ţara noastră, în limita autorizaţiei acordate de statul membru de origine, servicii de investiţii financiare, în mod direct sau printr-o sucursală, în baza principiului liberei circulaţii a serviciilor, fără a fi necesară obţinerea unei autorizaţii din partea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Aceşti intermediari vor avea sediul central în statul membru care le-a acordat autorizaţia şi în care îşi des­făşoară activitatea. Ei îşi pot promova serviciile oferite prin toate mijloacele de comunicare disponibile în ţara noastră, însă cu respectarea regulilor de publicitate stabilite de arbitrul pieţei de capital de la noi.

Intermediarii autorizaţi în statele membre pot avea acces pe o piaţă reglementată din România pentru a presta servicii, precum şi în sistemul de compensare-decontare aferent acestei pieţe prin două modalităţi.

Direct, în baza liberei circulaţii a serviciilor sau prin înfiinţarea de sucursale şi indirect, prin înfiinţarea de filiale ori achiziţionarea unei case de brokeraj care este deja membră sau are acces pe o piaţă reglementată sau într-un sis­tem de compensare-decontare.

Totuşi, accesul pe piaţă sau în sistemul de compensare-decontare este condiţionat de respectarea reglementărilor emise de operatorul de piaţă şi de sistemele de compensare aprobate de CNVM, dar şi a regulilor de conduită profesională.

Pentru intermediarii din afara statelor memembre UE condiţiile impuse pentru a putea presta servicii pe piaţa de capital românească sunt mult mai dure. Aceştia necesită o autorizare a arbitrului pieţei de capital din ţara noastră pentru a-şi putea desfăşura activitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb