Giuliani dezminte ca a îndemnat la un atac asupra Capitoliului

G.B
Internaţional / 28 mai 2021

Giuliani dezminte ca a îndemnat la un atac asupra Capitoliului

Fostul avocat al lui Donald Trump Rudy Giuliani susţine că nu a intenţionat să fie luat în serios când i-a îndemnat pe participanţii la un miting desfăşurat înaintea asaltului din 6 ianuarie de la Capitoliu să se angajeze la o "judecată prin luptă" (trial by combat, metodă utilizată în dreptul germanic), transmite dpa, citată de Agerpres.

Giuliani, reclamat de un reprezentant democrat pentru incitare la revoltă, alături de Donald Trump, a susţinut la tribunal că discursul său a fost unul "clar metaforic" şi că "niciun ascultător cu capul pe umeri" nu l-ar fi interpretat ad litteram, cu toate că este exact ceea ce a făcut pe 6 ianuarie mulţimea violentă la Capitoliu, unde urma să fie reconfirmată victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

El a declarat de altfel presei în ianuarie, după violenţele de la Capitoliu, că folosind acea expresie a făcut referire de fapt la serialul Game of Thrones.

În documente depuse la tribunal, avocaţii lui Giuliani au mai argumentat că prin folosirea cuvântului "judecată" acesta i-a îndemnat de fapt pe susţinătorii lui Trump să se angajeze într-o procedură cvasi-legală pentru anularea rezultatului alegerilor şi nu să ia cu asalt Capitoliu pentru a-i vâna pe adversari.

"Chiar dacă ar fi fost interpretată ad litteram, Giuliani se referea clar la un eveniment din viitor, după colectarea de dovezi de fraudă electorală", se arată în documentele citate.

Trump, împreună cu Giuliani, au contestat în justiţie, deşi fără succes, victoria lui Biden, invocând presupuse fraude electorale, aminteşte dpa.

Numele lui Rudy Giuliani apare şi într-o anchetă în care procurori federali din Brooklyn investighează dacă actuali şi foşti oficiali ucraineni au "interferat" în mod ilegal cu alegerile prezidenţiale, folosindu-l pe acesta pentru a răspândi zvonuri despre implicarea lui Biden în acte de corupţie, a relatat joi New York Times, citat de Reuters.

Unul dintre oficialii anchetaţi este un deputat ucrainean pe nume Andrii Derkach, supus sancţiunilor în SUA, unde a fost identificat ca "agent rus activ de peste un deceniu".

Pe de altă parte, procurorii federali din Manhattan investighează relaţiile lui Giuliani cu oligarhi ucraineni în timp ce era avocatul lui Trump, într-o anchetă separată în cursul căreia în aprilie reşedinţa şi biroul acestuia au fost percheziţionate de agenţi federali, care au confiscat telefoane şi computere.

Avocaţii lui Giuliani au sugerat că respectiva anchetă este motivată politic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb