GLAMI achiziţionează compania italiană Stileo fiind o platformă europeană importantă de descoperire a modei

G.D.
Companii / 15 iunie 2022

GLAMI achiziţionează compania italiană Stileo fiind o platformă europeană importantă de descoperire a modei

GLAMI şi Stileo şi-au unit forţele, creând una dintre cele mai mari platforme de descoperire a modei din Europa, conform unui comunicat remis redacţiei. Cu o prezenţă pe 14 pieţe, GLAMI şi Stileo generează peste 500.000 de comenzi lunare către magazinele online partenere, cu target de a creşte acest număr la 1.000.000.

Potrivit sursei citate, GLAMI a fost fondată în 2013 în Cehia, ca motor de căutare destinat industriei fashion, fiind lansată în România în iunie 2017.

În prezent, datorită investiţiilor constante şi utilizării inteligenţei artificiale, care asigură o clasificare amănunţită şi o selecţie vestimentară adaptată fiecărui individ, www.glami.ro facilitează descoperirea modei şi cumpărăturile online.

GLAMI se bucură de peste 40 de milioane de vizitatori lunar în 13 pieţe, iar utilizatorii pot alege dintre peste 15 milioane de produse şi peste 25.000 de branduri.

Înfiinţat în 2014 cu o viziune similară, Stileo este unul dintre cele mai mari site-uri

e-commerce de modă din Italia, cu 7 milioane de vizitatori lunar, care pot descoperi produse din peste 220 de magazine online partenere, subliniază sursa citată.

Având în vedere că piaţa italiană a comerţului electronic a crescut rapid până la 35,6 milioane de utilizatori, iar achiziţiile vestimentare online generează 26% din venituri, decizia GLAMI de a-şi uni forţele cu Stileo a fost una firească, ca un pas în crearea uneia dintre cele mai importante platforme europene pentru descoperirea modei.

Prin comparaţie, conform datelor furnizate de studiul GLAMI Fashion (Re)search, piaţa modei online din România a înregistrat o creştere de 26% în 2021 şi reprezintă 47% din piaţa locală de comerţ electronic (informaţie Statista.com).

În ceea ce priveşte GLAMI pe piaţa locală, în mai 2022, GLAMI.ro înregistrase o creştere de 36% a veniturilor şi 25% a numărului de parteneri înregistraţi pe platformă, faţă de mai 2021.

"Unele companii cehe aflate în această etapă caută mai degrabă un investitor decât să investească. Sunt mândru că GLAMI merge în direcţia opusă, prin achiziţii. În acest mod, vom combina punctele forte ale ambelor echipe într-o singură companie cu peste 130 de angajaţi. Punem bazele unei echipe tehnologice puternice, cu un rol important în comerţul electronic din Europa. În plus, vor fi permise economii de scară mai mare, împărtăşirea mai profundă a cunoştinţelor, resurse comune şi un nivel al forţei de negociere mult mai ridicat cu agenţiile de publicitate şi partenerii", afirmă co-fondatorul şi CEO-ul GLAMI, Toma¹ Hodboï.

"În ultimii ani, GLAMI a investit masiv în implementarea tehnologiilor de machine learning şi a înregistrat rezultate excelente în ceea ce priveşte recomandările personalizate de produse şi similitudine. Prin alăturarea companiilor noastre, atât utilizatorii, cât şi magazinele online partenere vor putea beneficia în curând de aceste tehnologii", adaugă Igor Smolny, Chief Executive Officer al Stileo.

"Achiziţia aduce la bord o echipă foarte experimentată, ce cunoaşte bine piaţa italiană în continuă dezvoltare. Suntem încântaţi de această decizie, ce ţine de strategia noastră pe termen lung - de a construi cea mai bună şi mai recunoscută platformă online de descoperire a modei din Europa", susţine Jan Ke¹elak, Chief Revenue Officer GLAMI, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb