GM A CERUT AJUTOARE DE 300 MILIOANE EURO: Negocierile pentru salvarea "Opel" au eşuat

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 mai 2009

GM vinde "Opel" ca parte a planului global de reorganizare pe care producătorul auto trebuie să-l ducă la capăt cu succes înaintea termenului-limită de 1 iunie, impus de guvernul SUA.

GM vinde "Opel" ca parte a planului global de reorganizare pe care producătorul auto trebuie să-l ducă la capăt cu succes înaintea termenului-limită de 1 iunie, impus de guvernul SUA.

Discuţiile purtate de constructorul auto american "General Motors" Corp. (GM) cu oficialii de la Berlin pentru salvarea diviziei sale germane, "Opel", au eşuat după ce GM a cerut sprijin financiar de la stat de 300 de milioane de euro (415 milioane de dolari).

În urma discuţiilor desfăşurate la biroul cancelarului german Angela Merkel, la care au participat membrii cabinetului său şi alţi oficiali ai statului, un reprezentant al Departamentului Trezoreriei SUA şi directori ai companiei GM, potenţialii cumpărători ai "Opel" au rămas "Fiat" SpA din Italia şi producătorul canadian de componente auto "Magna International" Inc.

Guvernul german speră să găsească astăzi soluţia pentru "Opel", potrivit declaraţiilor ministrului Economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg.

"Rezultatul discuţiilor nu a fost cel scontat, din cauza cererilor neaşteptate formulate de oficialii GM. Nu avem asigurarea necesară pentru extinderea unui credit punte", a spus acesta.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Peer Steinbrueck, a declarat: "Am avut o surpriză neplăcută în momentul în care GM şi-a exprimat cererea, la o oră după începerea discuţiilor. Considerăm acţiunea constructorului drept scandaloasă".

Compania GM, care se confruntă cu un potenţial faliment, a cerut asistenţă financiară imediată din partea guvernului german, pentru menţinerea operaţiunilor "Opel". Merkel se află sub presiunea autorităţilor de reglementare şi a sindicatelor muncitorilor din industria auto pentru salvarea celor 25.000 de angajaţi pe care îi are "Opel" din Germania.

Potrivit declaraţiilor lui Guttenberg, constructorul auto "Fiat" şi "Magna" au rămas singurii potenţiali cumpărători ai companiei. Oferta companiei "RHJ International" SA a fost anulată, a mai spus Steinbrueck.

Ambele companii rămase în cursă au şanse egale pentru cumpărarea "Opel", deşi insolvenţa diviziei europene a GM rămâne, încă, o opţiune viabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb