Compania de consultanţă în dezvoltare organizaţională GoodStory revine pe creştere anul acesta şi anunţă o investiţie de aproape jumătate de milion de euro într-un spaţiu propriu destinat organizării de evenimente, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Acest pas este unul firesc într-o perioadă în care companiile sunt tot mai interesate în a solicita oferte pentru team building-uri şi alocă bugete de sute de euro pentru un singur angajat.
După ce în 2020 activitatea GoodStory a fost întreruptă timp de un trimestru şi jumătatate - aşa cum s-a întâmplat în cazul tuturor companiilor prezente în acest domeniu - anul în curs se anunţă a fi unul bun datorită relaxării restricţiilor, efectul direct fiind o cerere crescută pentru organizarea de evenimente. Şi mai bine spus, pentru GoodStory acest lucru înseamnă o cifră de afaceri în creştere cu 500.000 de lei anul acesta, prin comparaţie cu 2020, până la peste 2 milioane de lei, şi o marjă de profit de 3,8%, se menţionează în comunicat.
Cristina Udăteanu, cofondatoarea GoodStory, a declarat: "Ultimul an a fost foarte dificil pentru toate companiile implicate un organizarea de evenimente. O parte dintre ele au pus în stand by orice activitate şi au aşteptat ridicarea restricţiilor, în timp ce altele au căutat soluţii pentru a înlocui evenimentele offline cu cele desfăşurate în mediul online. După ridicarea restricţiilor, în această vară, consider că cererea va creşte foarte mult, mai ales pentru evenimentele private în aer liber".
În contextul în care şi piaţa înregistează un progres anul acesta, compania a anunţat recent o investiţie de aproximativ 450.000 de euro într-un spaţiu propriu - Elysion View, pe malul Lacului Gostilele (judeţul Călăraşi). În 2021, ca parte a strategiei de dezvoltare, GoodStory se focusează atât pe evenimentele private, cât şi pe evenimentele corporate, cu atât mai mult cu cât pentru cele corporate a dezvoltat pachete de team building care se vor desfăşura în propria locaţie.
"Faptul că deţinem această locaţie ne permite să avem un grad ridicat de libertate pentru activitatea noastră şi, în acelaşi timp, să venim către clienţi cu ceva special: o oază de relaxare, cu piscină proprie, ieşire la lac şi spaţiu verde de aproximativ 4.000 de metri pătraţi. Noi ne doream, încă din 2019, să gestionăm propria locaţie de evenimente, însă nu am avut timp atunci să ne ocupăm de lucrul acesta", explică, la rândul său, Cristina Nedelcu, cofondatoare GoodStory. Potrivit spuselor sale, în funcţie de evoluţia businessului în următorul an, este luată în calcul şi construirea unor spaţii de cazare sub formă de căsuţe individuale, precum şi un spaţiu mai mare pentru evenimente indoor, proiect care s-ar putea concretiza undeva spre finalul lui 2022 sau la începutul lui 2023.
Din datele interne ale GoodStory privind evoluţia pieţei de organizare de evenimente, reiese că acest lucru este strâns legat de modul în care fenomenul pandemic îşi va pune amprenta asupra companiilor care solicită astfel de servicii. La momentul de faţă, deşi bugetele alocate pe zona de team building sunt încă mici, totuşi se observă o creştere. De exemplu, există team building-uri de o zi, fără deplasare în afara localităţii, cu bugete de 20-30 de euro/angajat sau evenimente în hoteluri de 4-5 stele, cu două-trei noptţi de cazare şi activităţi zilnice, cu bugete de 300 de euro/angajat sau chiar mai mult. Cele mai frecvente sunt cele cu deplasare şi cazare pentru o noapte, cu o zi de activităţi, care presupun un buget de 150-170 de euro/persoană.
De aici înainte, dacă nu vor mai exista restricţii, GoodStory ar putea să numere 20-30 evenimente până la finalul lui 2021 în offline, după ce anul trecut a organizat 30 de evenimente, majoritatea în online. Prin comparatie, în 2019, compania s-a implicat în 110 evenimente pentru companii.