Asociaţia "Europa Digitală" a devenit primul ONG partener certificat Google din ţara noastră, având în echipă 5 specialişti Google Certificaţi, coordonaţi de preşedintele Remus Lucuţ, de asemenea specialist Google certificat.
Potrivit unui comunicat remis redacţiei, puţin peste 50% dintre ONG-urile româneşti aleg să se promoveze online, iar 81,58% dintre acestea nu au aplicat niciodată pentru o finanţare destinată ONG-urilor, majoritatea motivând lipsa de resurse şi lipsa de cunoaştere cu privire la modalităţilor de aplicare. Majoritatea oamenilor nu au încredere şi nu ajută ONG-urile deoarece acestea nu reuşesc să comunice eficient cu grupurile-ţintă şi comunităţile, se arată în studiul "Cât de prezente sunt ONG-urile printre români?", realizat de iVOX.ro, în perioada 1-31 martie 2015, pe un eşantion format din 7.713 persoane.
În acest context, Asociaţia "Europa Digitală" continuă proiectul naţional "WEB-ONG", demarat în luna ianuarie 2015, în ţara noastră, prin care şi-a propus să dezvolte capacităţile de promovare a ONG-urilor, implicit să crească încrederea românilor în organizaţiile neguvernamentale. Proiectul prevede construirea paginilor web pentru cele aproximativ 30% dintre ONG-urile care nu deţin website de prezentare, deşi acest lucru este obligatoriu atunci când acestea aplică la orice tip de finanţare. Totodată, prin aderarea la proiectul "Web-ONG", se facilitează accesul ONG-urilor la diverse granturi internaţionale, printre care şi Google Ad Grants for nonprofits, care oferă organizaţiilor o sponsorizare lunară de 10.000 de dolari, pe care o pot folosi pentru publicitatea online în motorul de căutare Google.
"Ne bucurăm foarte mult că proiectul WEB-ONG a avut succes în România, dovadă face faptul că am obţinut certificatul de Partener Google şi am reuşit să integrăm sistemele TIC în activitatea ONG-urilor din România, să creştem rata de absorbţie a fondurilor naţionale şi internaţionale oferite pentru dezvoltarea organizaţiilor non-profit şi, mult mai important, să creştem gradul de încredere a populaţiei în organizaţiile neguvernamentale. Drumul nostru nu se opreşte aici, mai avem foarte mult de muncă, dar suntem ferm convinşi că societatea civilă, reprezentată de ONG-uri, va deveni un factor cheie în ecuaţia democraţiei din ţara noastră. Prin munca noastră, ne dorim să facilităm interacţiunea şi comunicarea între organizaţiile non-profit, comunitate, Guvern etc. şi să stimulăm coperări între ONG-uri", declară Remus Lucuţ, preşedintele Asociaţiei "Europa Digitală".