Google, implicat în cel mai mare proces antitrust din ultimele decenii

F.D.
Companii / 12 septembrie 2023

Google, implicat în cel mai mare proces antitrust din ultimele decenii

Google se va confrunta cu o ameninţare la adresa motorului său de căutare începând de marţi, când autorităţile federale de reglementare lansează o încercare de a dezmembra compania în cel mai mare proces antitrust din SUA din ultimul sfert de secol, relatează East Anglian Daily Times.

Potrivit sursei citate, în următoarele 10 săptămâni, avocaţii federali şi procurorii generali de stat vor încerca să demonstreze că Google a trucat piaţa în favoarea sa, blocând motorul său de căutare ca alegere implicită într-o multitudine de locuri şi dispozitive.

Judecătorul american Amit Mehta probabil nu va emite o hotărâre până la începutul anului viitor. Dacă decide că Google a încălcat legea, un alt proces va decide ce măsuri ar trebui luate pentru a controla compania din Mountain View, California, arată sursa citată.

Se aşteaptă să depună mărturie directori de top de la Google şi compania-mamă Alphabet Inc, precum şi cei de la alte companii puternice de tehnologie.

Confruntare antitrust Google

Google spune că se confruntă cu o gamă largă de concurenţă, în ciuda faptului că deţine aproximativ 90% din piaţa de căutare pe internet (Richard Drew/AP). Printre aceştia se numără probabil şeful Alphabet Sundar Pichai, care i-a succedat cofondatorului Google Larry Page în urmă cu patru ani. Documentele instanţei sugerează, de asemenea, că Eddy Cue, un director Apple de rang înalt, ar putea fi chemat la tribună, scrie East Anglian Daily Times.

Departamentul de Justiţie a depus un proces antitrust împotriva Google în urmă cu aproape trei ani, în timpul administraţiei Trump, acuzând că compania şi-a folosit dominaţia în căutarea pe internet pentru a obţine un avantaj nedrept împotriva concurenţilor.

Avocaţii guvernamentali susţin că Google îşi protejează franciza printr-o formă de payola, plătind miliarde de dolari anual pentru a fi motorul de căutare implicit pe iPhone şi pe browsere web precum Safari de la Apple şi Firefox de la Mozilla, spune sursa citată.

Autorităţile de reglementare acuză, de asemenea, că Google a manipulat ilegal piaţa în favoarea sa, solicitând ca motorul său de căutare să fie inclus cu software-ul său Android pentru smartphone-uri dacă producătorii de dispozitive doresc acces deplin la magazinul de aplicaţii Android.

Google spune că se confruntă cu o gamă largă de concurenţă, în ciuda faptului că deţine aproximativ 90% din piaţa de căutare pe internet.

Concurenţii săi, susţine Google, variază de la motoarele de căutare precum Bing de la Microsoft până la site-uri web precum Amazon şi Yelp, unde consumatorii pot posta întrebări despre ce să cumpere sau unde să meargă, afirmă sursa citată.

Din perspectiva Google, îmbunătăţirile perpetue aduse motorului său de căutare explică de ce oamenii continuă să revină aproape reflexiv la acesta, un obicei care a făcut cu mult timp în urmă "Google" sinonim cu căutarea lucrurilor pe internet, mai precizează East Anglian Daily Times.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. foogle a inceput sa manipuleze rau de tot si clientii fortan clientii sa scoata mai multu bani din buzunar pentru servicii mai prosaste!

    alloo se sesizeaza cineva…?! 

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb