Compania Google (GOOGL) oferă public datele pe care le colectează despre mişcările oamenilor în timpul pandemiei coronavirusului, a informat saptamâna trecută CNN Business, care relateaza cele ce urmeaza.
Compania a spus că intenţionează să publice o serie de "Rapoarte de mobilitate comunitară" pentru a arăta tipurile de locuri pe care oamenii le vizitează în 131 de ţări şi regiuni. Primul raport a fost publicat vineri.
Google a spus într-o postare pe blog că speră că urmărirea tendinţelor mişcărilor în timp şi prin geografie ar putea ajuta la modelarea şi informarea răspunsului guvernelor şi al oficialilor de sănătate publică la pandemia coronavirusului.
Coronavirusul creează un "test de stres" enorm pe internetul Americii
Rapoartele, care conţin date de la două până la trei zile mai devreme, intenţionează să detecteze tendinţele în modul în care oamenii se comportă şi reacţionează la distanţarea socială. Distribuite după ţară şi apoi după regiune, rapoartele vor arăta dacă oamenii sunt îndreptaţi către magazine de comerţ cu amănuntul şi alimente, farmacii, parcuri, locuri de muncă şi multe altele. De asemenea, va arăta cât de ocupaţi au fost aceste locuri înainte de pandemie.
Rapoartele vor fi disponibile pe toată durata pandemiei, a spus Google.
Compania a declarat că rezultatele sunt "create cu seturi de date agregate, anonimizate de la utilizatorii care au activat setarea istoricului locaţiilor, care este dezactivat implicit" în serviciile Google.
Acesta a adăugat că nu va elibera informaţii care ar putea fi utilizate pentru identificarea utilizatorilor săi, cum ar fi locaţia individuală sau persoanele de contact.
"Pe lângă ce alte resurse ar putea avea oficialii de sănătate publică, sperăm că aceste rapoarte vor ajuta la sprijinirea deciziilor cu privire la modul de gestionare a pandemiei COVID-19", a spus Google într-o postare pe blog.
"Aceste informaţii ar putea ajuta oficialii să înţeleagă schimbările în deplasările majoritare care pot contura recomandări cu privire la programul de lucru sau să informeze ofertele de servicii de livrare."
Ştirile vin în condiţiile în care o mare parte din populaţia lumii trăieşte sub restricţii şi blocaje pentru a stopa răspândirea Covid-19, care a ucis mai mult de 54.000 de oameni la nivel global şi a îmbolnăvit mai mult de un milion, potrivit cifrelor de la Johns Hopkins University.
Potrivit lui Mark Skilton, directorul reţelei de inovare a inteligenţei artificiale la Warwick Business School din Marea Britanie, decizia Google de a utiliza date publice "ridică un conflict-cheie între necesitatea supravegherii în masă pentru a combate eficient răspândirea coronavirusului şi problemele de confidenţialitate şi consimţământ cu privire la orice date obţinute. "
"Covid-19 este o situaţie de urgenţă la o scară atât de mare încât, dacă anonimatul este gestionat în mod corespunzător, gigantii de internet şi platformele de social media ar putea juca un rol responsabil pentru a ajuta la construirea inteligenţei colective pentru binele social, mai degrabă decât pentru profit", a spus Skilton
1. Premise gresite
(mesaj trimis de Cristian în data de 07.04.2020, 23:25)
Nu exista in prezent o necesitate obiectiva a supravegherii de masa ci a unei supravegheri focalizate, acolo unde chiar se impune.
Eu voi boicota acest sistem, lăsând telefonul închis acasă, iau doar hârtia cu mine când merg la cumpărături.
Boicotați trusturile de presă care va baga rahat in cap!