Gorghiu: "PNL propune organizarea de alegeri parlamentare anticipate"

Alexandru Costea
Politică / 10 iunie 2015

PNL propune resetarea scenei politice prin organizarea de alegeri parlamentare anticipate, a declarat azi copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Gorghiu a anunţat că Biroul Politic Naţional al partidului a adoptat o rezoluţie prin care liberalii fac apel "la realizarea consensului politic pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate".

Liberalii susţin, în rezoluţie, că "România se afundă, în aceste zile, în cea mai mare criză politică din ultimii 25 de ani" şi că Victor Ponta trebuie să demisioneze "de urgenţă", "după cum trebuie să demisioneze întreg Cabinetul - confruntat cu o criză de credibilitate majoră", potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Partidul Naţional Liberal consideră că schimbarea premierului nu este suficientă pentru bunul mers al României şi al guvernării. Partidul Social Democrat, aflat la putere, este într-o profundă criză morală, având ca unică preocupare apărarea politicienilor suspecţi de fapte de corupţie şi obstrucţionarea Justiţiei. Prin faptele sale de zi cu zi, PSD pune la îndoială sistemul constituţional democratic şi încalcă brutal normele statului de drept. PSD, prin liderii săi actuali, s-a delegitimat iremediabil şi nu mai are ce oferi românilor", se arată în rezoluţia adoptată de BPN al PNL.

Liberalii consideră că "singura soluţie cinstită, transparentă şi firească de ieşire din criza politică este întoarcerea la urne: alegerile anticipate".

"Românii, prin votul lor, vor da soluţia corectă, al cărei prim pas a fost făcut la alegerile din 16 noiembrie. Este evident că semnalul dat de alegători la alegerile prezidenţiale pentru «o altfel de politică» nu a fost înţeles de Victor Ponta şi PSD, iar lucrurile nu pot continua în acest fel", mai spun liberalii.

Conform rezoluţiei adoptate de BPN, PNL face un apel la toate forţele politice din Parlament, la "parlamentarii de bună credinţă din toate partidele coaliţiei de guvernare", pentru realizarea unui consens politic în vederea pregătirii alegerilor parlamentare anticipate.

"Acest lucru presupune adoptarea cu celeritate a legii alegerilor generale şi a legii votului prin corespondenţă. Aceste schimbări vor face posibilă exercitarea dreptului fundamental al românilor de a-şi alege liber şi transparent reprezentanţii în Parlamentul României - un drept refuzat şi negat de către Ponta şi PSD la alegerile prezidenţiale. Reconfigurarea clasei politice în ansamblu, reconfirmată de votul românilor, reprezintă un nou început în vederea depăşirii unei crize politice profunde, care riscă să întoarcă România într-un trecut de care am încercat să ne desprindem, cu mari eforturi, timp de 25 de ani. PNL consideră că acum este momentul ca forţele politice responsabile din Parlament să demonstreze românilor că sunt capabile să ia o decizie prin care cetăţeanul să fie pe primul loc şi, ca în orice democraţie sănătoasă, cetăţeanul să fie cel care decide viitorul României, la urne", se menţionează în documentul PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb