GORJ:  Doi candidaţi liberali riscă să îşi piardă mandatele de primar din cauza problemelor cu legea

Laura Boico
Politică / 7 iunie 2016

Doi membri ai Partidului Naţional Liberal (PNL) care au fost aleşi primari la alegerile de duminică, riscă să îşi piardă mandatele din cauza faptului că au probleme cu legea, a declarat, astăzi, preşedintele BEJ Gorj, Ion Stănulescu, potrivit unor surse din presă.

Vasile Moşoiu, care a câştigat alegerile în comuna Drăguţeşti, şi Ion Ianăşi, la Vladimir, vor primi câte un certificat doveditor al faptului că au fost aleşi primari, iar Judecătoria va emite ulterior o hotărâre prin care validează mandatele respective. Din cauza problemelor penale însă, cei doi riscă să îşi piardă mandatele, conform surselor.

Vasile Moşoiu a fost trimis în judecată, în 2013, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Procurorii au stabilit că, în anul 2008, la scurt timp după ce a fost ales primar, Moşoiu a vândut Primăriei Drăguţeşti, după un schimb de terenuri cu un interpus, un teren, iar în urma acestei afaceri a încasat 22.000 de euro. El a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Târgu-Jiu în septembrie 2014.

În ceea ce priveşte situaţia lui Ion Ianăşi, pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce a acroşat cu oglinda retrovizoare a autoturismului o persoană.

"Legea nu le-a interzis acestora să candideze aşa că ei au candidat, dacă au ieşit învingători, la momentul acesta noi nu avem rezultate finale, li se va emite un certificat doveditor al faptului că au fost aleşi primari, această validare va merge la Judecătorie, Judecătoria va emite o hotărâre prin care validează mandatul de primar şi asta este situaţia din punct de vedere al alegerilor. Apoi, dacă dânşii au probleme penale, se va emite un ordin de către prefect, acest ordin poate să fie contestat la instanţă, anulat sau nu. În situaţia în care nu va fi anulat, atunci înseamnă că respectivii nu mai pot ocupa funcţia de primar şi se vor relua alegerile, adică se vor organiza alegerile parţiale în localităţi", a spus Ion Stănulescu, mai menţionează sursele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb