Gothaer Asigurări: Peste 75.000 hectare au fost afectate în acest an de grindină şi vijelii

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 octombrie 2016

Gothaer Asigurări: Peste 75.000 hectare au fost afectate în acest an de grindină şi vijelii

Peste 75.000 hectare de teren agricol au fost afectate în acest an de grindină, furtuni şi inundaţii, faţă de circa 15.000 hectare în anul agricol precedent, numărul dosarelor de daună avizate până la 1 august de Gothaer Asigurări Reasigurări depăşind 600, faţă de 139 în anul agricol precedent.

Conform unui comunicat al asiguratorului, în România, numai în perioada mai - iunie 2016, aproape 64.000 de hectare din 16 judeţe au fost afectate de fenomene meteorologice nefavorabile (grindină, ploi torenţiale, inundaţii, vijelii, băltiri), conform datelor estimative centralizate de Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). MADR estimează că pierderile economice sunt de aproximativ 63.932.160 lei, adică circa 1.000 de lei pagubă pentru fiecare hectar, potrivit Gothaer, care arată că cele mai multe hectare afectate au fost înregistrate în Teleorman, Dolj, Ialomiţa şi Olt.

Din datele existente, rezultă că grindina a fost fenomenul meteo care a provocat pagube în fiecare dintre aceste judeţe. În afară de aceasta, daune au produs şi ploile torenţiale şi vijeliile.

Din datele înregistrate de Gothaer Asigurări Reasigurări în perioada 1 ianuarie 2016 - 1 august 2016 pe segmentul asigurărilor agricole, grindina este principala cauză a daunelor produse (65%), urmată de ploile torenţiale (23%) şi îngheţul târziu de primăvară.

În ceea ce priveşte culturile afectate, pagubele produse suprafeţelor cultivate cu grâu au deţinut cea mai mare pondere, urmate de rapiţă şi floarea soarelui. Alte culturi afectate au fost şi cele de orz, porumb, viţă de vie şi pomi fructiferi.

"Agricultura este un domeniu strategic pentru România şi economia ei, iar asigurările agricole trebuie să restabilească un echilibru atunci când fenomenele meteo severe pun în pericol munca şi producţia fermierilor", declară Anca Băbăneaţă, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări, adăugând: "Încercăm continuu să ne adaptăm în mod echilibrat produsele şi serviciile pentru a răspunde nevoilor acestei linii de asigurări, mai ales în contextul în care ne confruntăm cu o frecvenţă şi o severitate din ce în ce mai agravante. Am investit în tehnologie, eficienţă, încercăm să prioritizăm activităţile şi ne echilibrăm permanent subscrierile în funcţie de resurse şi capacităţi, astfel încât în momentul producerii unui eveniment să fim cât mai devreme alături de clienţi. Doar anul acesta am achitat, de exemplu, o despăgubire de peste 400.000 lei în 7 zile de la primirea ultimului document necesar instrumentării dosarului de daună, constatând pagubele într-un termen record, respectiv în prima zi în care s-a putut intra în teren după eveniment".

România deţine aproximativ 13,8 milioane hectare agricole din care, în anii trecuţi, au fost cultivate cu preponderenţă 8,10 milioane hectare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb