ZIARUL BURSA

04 octombrie 2016
Ediţia din 19.10.2024
Eugen Rădulescu: "BNR vrea limitarea legii conversiei la un singur credit şi stabilirea unui prag"

ÎN ACEASTĂ DUPĂ-AMIAZĂ A AVUT LOC DEZBATEREA PROIECTULUI PENTRU CONVERSIA CREDITELOR ÎN VALUTĂ: Eugen Rădulescu: "BNR vrea limitarea legii conversiei la un singur credit şi stabilirea unui prag"

M.I.Bănci-Asigurări / 4 octombrie 2016

Actualizare Urmăriţi în direct şedinţa deputaţilor: link: www.cdep.ro

Ciprian Nica a încheiat lucrările Comisiei.

Clienţii cu credite în CHF au întrebat ce garanţii au că legea conversiei se va discuta luni, iar Ciprian Nica le-a răspuns că nu este stăpân pe program, dar că îi susţine.

Ciprian Nica le-a cerut băncilor ca până vineri să vină cu amendamente pe text.

Nica: De principiu, suntem de acord să mergem pe curs istoric, la conversia creditelor în CHF în leu. Propun ca luni să votăm textele.

Dorin Tănase, Grupul clienţilor cu credite în CHF: "Băncile nu respectă o lege a Parlamentului României (legea dării în plată). Înţelegem că există voinţă politică. Oamenii nu mai pot aştepta. 33 de oameni s-au sinucis".

Daniel Zamfir, către Eugen Rădulescu de la BNR: "Minţiţi!"

Daniel Zamfir: "La ce să punem prag, la înşelătorie? Vă rog să nu cădeţi în capcana întinsă de bănci!"

Enache Jiru: "Proiectul MFP a luat în calcul categoriile vulnerabile, am introdus un prag de îndatorare de 60%."

"Potenţialul băncilor comerciale să finanţeze IMM-uri a scăzut, după criză"

DENIS IVANOV, BANCA INTERNAŢIONALĂ DE INVESTIŢII: "Potenţialul băncilor comerciale să finanţeze IMM-uri a scăzut, după criză"

A consemnat ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 4 octombrie 2016

International Investment Bank (IIB) este gata să analizeze, spre finanţare, proiecte care sunt prioritare pentru Guvernul României, după ce a atras, recent, 300 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, după cum ne-a spus Alexandru Florescu, vicepreşedinte al conducerii executive a băncii, în cadrul unui interviu acordat, în exclusivitate, ziarului "BURSA".

Adrian Gurzău (Sursa foto: Facebook)

ÎN DOSARUL CARPATICA ASIG Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reţinut, dar poate fi arestat preventiv

A.A.Bănci-Asigurări / 4 octombrie 2016

Actualizare 17:40 Contestaţia deputatului Adrian Gurzău a fost respinsă

Biroul permanent a respins contestaţia deputatului Adrian Gurzău, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Actualizare 15:30

Adrian Gurzău poate fi arestat preventiv. Deputaţii au votat pentru cererea procurorilor DNA.

Actualizare 14:40

Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reţinut. Decizia a fost luată de colegii săi din Camera Deputaţilor, cu 137 de voturi pentru şi 130 împotrivă.

Legea insolvenţei personale, votată de Parlament

Legea insolvenţei personale, votată de Parlament

Ionuţ VladBănci-Asigurări / 4 octombrie 2016

Actualizare 16:00 Ana Birchall (PSD): "Amânarea intrării în vigoare a legii insolvenţei persoanelor fizice a fost o greşeală"

Iniţiatorul Legii insolvenţei persoanelor fizice, Ana Birchall, a mulţumit plenului Camerei Deputaţilor pentru votul de adoptare a proiectului de lege care respinge Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 61/2015 şi a subliniat că românii sufocaţi de datorii vor avea acces la încă un instrument viabil şi modern prin care să fie protejaţi împotriva executărilor silite şi a pierderii agoniselii de o viaţă

-------

Legea insolvenţei persoanelor fizice intră în vigoare la sfârşitul lunii octombrie, şi nu de la întâi ianuarie, cum voia Guvernul, transmite Digi 24.ro.

ING elimină 7.000 de posturi

ING elimină 7.000 de posturi

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 octombrie 2016

"ING Groep" NV, cel mai mare furnizor olandez de servicii financiare, intenţionează să disponibilizeze 7.000 de angajaţi, în special în Belgia şi Olanda, în următorii cinci ani, în vederea reducerii costurilor, conform Bloomberg, care menţionează că ING va accelera transformarea sa digitală prin investiţii de aproximativ 800 de milioane de euro.

Ancheta în dosarul "Gaze ieftine", reluată

Ancheta în dosarul "Gaze ieftine", reluată

L.B.Anticorupţie / 4 octombrie 2016

Procurorii DIICOT refac ancheta în dosarul "Gaze ieftine" în care sunt cercetaţi omul de afaceri Ioan Niculae, fostul ministru, Adriean Videanu, şi mai mulţi directori din cadrul Societăţii Naţionale Romgaz.

Klaus Iohannis

IOHANNIS: "Indiferent ce propun partidele, nu voi desemna un premier urmărit sau condamnat penal"

Andreea PopescuPolitică / 4 octombrie 2016

Actualizare 19:05 Călin Popescu-Tăriceanu: "Numirea premierului fără să se ţină cont de rezultatul alegerilor va duce la o criză constituţională"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va ţine cont la numirea premierului de rezultatul alegerilor din decembrie, atunci se va ajunge la o "criză politică majoră şi constituţională".

Actualizare 15:05 Liviu Dragnea: "Klaus Iohannis încalcă grav Constituţia"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis încalcă "grav" Constituţia atunci când spune pe cine ar desemna sau nu pentru funcţia de premier după alegeri.

--------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, indiferent de ce vor propune partidele politice, nu va desemna pentru funcţia de premier o persoană urmărită penal sau condamnată.

Petre Tobă

Petre Tobă, la DNA

L.B.Anticorupţie / 4 octombrie 2016

Actualizare 10:15 Tobă, la ieşirea de la DNA: "Mi s-a adus la cunoştinţă că a fost pusă în mişcare acţiunea penală"

Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă a declarat, astăzi, la ieşirea de la DNA, că i-a fost adus la cunoştinţă faptul că a fost pusă în mişcare "acţiunea penală pentru favorizarea infractorului", potrivit unor surse din presă.

Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Diana Mihu Anticorupţie / 4 octombrie 2016

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a prezentat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde este programat un nou termen în dosarul în care este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, potrivit unor surse din presă.

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: Facebook)

Sebastian Ghiţă, audiat la Parchetul General

Mina IrinaAnticorupţie / 4 octombrie 2016

Actualizare 11:50

La ieşirea de la Parchetul General, deputatul Sebastian Ghiţă a precizat că nu poate oferi jurnaliştilor informaţii despre mersul anchetei, transmite Digi24.

-----

Deputatul Sebastian Ghiţă este audiat, astăzi, la Parchetul General în dosarul în care a depus un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit unor surse din presă.

"Un politician dovedit ca plagiator trebuie să dispară din spaţiul politic"

KLAUS IOHANNIS A PARTICIPAT LA DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR LA TIMIŞOARA "Un politician dovedit ca plagiator trebuie să dispară din spaţiul politic"

A.I.Politică / 4 octombrie 2016

Actualizare 19:30 Călin-PopescuTăriceanu: "Cred că trebuie să se bucure de prezumţia de nevinovăţie"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că de prezumţia de nevinovăţie trebuie să se bucure şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

---------

Preşedintele României vrea înfiinţarea unei comisii care să ofere verdicte clare şi rapide în cazurile de plagiat, conform declaraţiilor făcute de acesta, ieri, cu ocazia ceremoniei de deschidere a anului universitar 2016-2017.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 octombrie 2016

MACRO NEWSLETTER 4 octombrie 2016

Internaţional / 4 octombrie 2016

Preţurile producătorilor industriali din Ungaria şi-au accelerat declinul anual în august 2016, până la 2,8%, de la 2,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1%, după un declin de 0,3% în luna anterioară.

Pierdut Constituţie. O declar nulă

Cătălin AvramescuEditorial / 4 octombrie 2016

Cătălin Avramescu

Uităm repede, nu-i aşa? Mai ţineţi minte referendumul din 2003, de aprobare a "revizuirii" Constituţiei? Conform prevederilor legale, acesta trebuia să se desfăşoare pe data de 18 octombrie.

Tranzacţii păguboase

FOTBAL ŞI BANI Tranzacţii păguboase

D.N.Sport / 4 octombrie 2016

Scoaterea la vânzare a clubului Dinamo reprezintă un nou episod dintr-un lung serial de groază în care fotbalul nostru şi-a pierdut majoritatea "actorilor" principali.

BREXIT Lira scade puternic

A.V. Internaţional / 4 octombrie 2016

Lira sterlină s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, ca urmare a anunţului premierului britanic, Theresa May, cu privire la activarea, înainte de finele lunii martie 2017, a articolului 50, care priveşte ieşirea ţării din Uniunea Europeană...

REVISTA PRESEI 04.10.2016

Willy HomnerRevista Presei / 4 octombrie 2016

ADEVARUL 

Final în primul dosar "Microsoft": lacrimi, condamnări şi confiscări

Doi politicieni, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, şi doi milionari, Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, au fost găsiţi vinovaţi de fapte de corupţie în dosarul...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo