EXPERT BITDEFENDER: Costurile globale cu fenomenul cybercrime vor ajunge la 4 trilioane de dolari, în 2019

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 octombrie 2016

Costurile globale cu fenomenul cybercrime vor ajunge la 4 trilioane de dolari, în 2019

Costurile globale pentru contracararea fenomenului de cyber crime vor ajunge la 4 trilioane de dolari până în anul 2019, a subliniat, ieri, în cadrul conferinţei internaţionale "Noile provocări globale de securitate cibernetică", Liviu Arsene, senior e-Threat Analyst Bitdefender, citat de Agerpres.

"Pentru fiecare dolar cheltuit, hackerii produc de 1.400 de ori mai mult. De exemplu, cu ajutorul Cryptolocker au reuşit ca, în numai patru luni, să producă 20 de milioane de dolari, iar la nivel anual, prin Cryptowall, infractorii cibernetici au strâns 380 de milioane de dolari. Costurile globale cu fenomenul de cybercrime vor ajunge la 4 trilioane de dolari, în 2019, şi la 14 trilioane de dolari, în 2021", a menţionat Arsene.

Troianul CryptoLocker este un virus de tip ransomware ce poate fi găsit aproape pe fiecare forum de securitate sau pe website-uri despre virusuri. Ameninţarea se propagă prin intermediul fişierelor ataşate în emailuri spam care, odată accesate, descarcă şi rulează în computer virusul sau prin accesarea unor site-uri compromise.

La rândul său, CryptoWall este un ransomware care criptează fişierele stocate pe sistemul infectat şi apoi solicită o sumă în schimbul decriptării acestora. CryptoWall 3.0 utilizează reţeaua TOR pentru direcţionarea utilizatorului victimă către pagina web unde acesta va regăsi instrucţiunile pentru modul de plată a "recompensei" şi decriptarea datelor. Potrivit datelor publicate pe CERT-RO, acest tip de malware nu reprezintă o noutate, însă pentru a îngreuna procesul de recuperare a fişierelor, ransomware-urile actuale blochează accesul la fişiere (documente, fotografii, muzică, video etc.) prin criptarea asimetrică a acestora.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a organizat, ieri, la Bucureşti, prima zi a celei de-a VI-a ediţie a conferinţei internaţionale "Noile provocări globale de securitate cibernetică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb