Autorităţile române vor un hub pentru vânzarea cărnii de oaie în Iran

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 4 octombrie 2016

Autorităţile române vor un hub pentru vânzarea cărnii de oaie în Iran

Autorităţile se gândesc la un hub în cadrul căruia producătorii agricoli din Iran să vândă produse din peşte şi fructe de mare, iar cei români - carne de oaie în carcasă, conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit într-o întâlnire oficială pe ambasadorul Republicii Iran la Bucureşti, Hamid Moayyer, potrivit Agerpres.

"Ambasadorul Iranului a dorit să afle cu această ocazie impresiile ministrului Achim Irimescu în urma vizitei pe care a realizat-o la Teheran, în perioada 18-21 septembrie 2016. Reamintim că alături de ministrul Agriculturii şi de preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, s-au deplasat în Iran reprezentanţi ai cultivatorilor de cereale, de seminţe şi ai cres-cătorilor de ovine din România", se arată în document.

Potrivit acestuia, Irimescu s-a arătat impresionat de ce a vizitat în Iran, făcând referire la ferma de vaci de lapte din vecinătatea Teheranului, la genetica din cadrul unei unităţi de elită în domeniul reproducţiei animalelor, cu activitate principală în selecţia, testarea şi ameliorarea taurilor de reproducţie, la infrastructura bună de care dispune Iranul.

Comunicatul menţionează: "Având în vedere interesul pentru stabilirea unor relaţii de colaborare/parteneriale cu asociaţiile din România, ministrul Achim Irimescu a prezentat ideea de a se crea un hub pe teritoriul ţării noastre, în cadrul căruia producătorii agricoli din Iran ar urma să vândă produse din peşte şi fructe de mare, iar cei din România să vândă în Iran carne de oaie în carcasă. Din discuţiile purtate de potenţialii parteneri de afaceri, crearea acestui hub a rezultat ca fiind cea mai bună soluţie, cu îndeplinirea condiţiilor sanitare-veterinare. La rândul său, ambasadorul a apreciat ideea ca fiind utilă, următorul pas fiind ca partenerii comerciali să întreprindă acţiunile necesare pentru a pune hub-ul în funcţiune cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre cele două părţi, privind schimburile comerciale de produse agroalimentare".

La finalul întâlnirii, ministrul Achim Irimescu a reconfirmat invitaţia către omologul său din Iran de a vizita România în perioada următoare, cea mai bună oportunitate fiind de a participa la noua ediţie a târgului INDRAGRA, la începutul lunii noiembrie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb