BVB Indicii în creştere, pe fondul unei lichidităţi de doar 1,58 milioane euro

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 octombrie 2016

Indicii în creştere, pe fondul unei lichidităţi de doar 1,58 milioane euro

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 7 milioane de lei (1,58 milioane euro), mai mic decât vineri (7 milioane euro).

Raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction subliniază: "Săptămâna a început cu creşteri cuprinse între +0,11% în cazul BET-NG şi +0,47% pentru BET-BK. Valoarea tranzacţiilor de azi (ieri, n.r.) a fost de doar 7 milioane lei. S-au remarcat azi titlurile Romgaz (SNG) care s-au apreciat cu 1,08%, până la 23,5 lei/acţiune. Cel mai lichid emitent în şedinţa de astăzi (ieri, n.r.) a fost Transgaz (TGN), valoarea tranzacţiilor cu acţiuni TGN ajungând până la 1,4 milioane lei".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Transgaz" (TGN), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 1,38 milioane de lei. Cotaţia TGN a coborât cu 0,33%, preţul de închidere fiind de 305 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au crescut cu 1,08%, la 23,5 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,12 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 0,7 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,802 lei/unitate, în scădere cu 0,12%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor " SIF Transilvania" (SIF3), cu un rulaj de 0,58 milioane de lei. Cotaţia SIF3 a stagnat ultimul preţ fiind de 0,2795 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie în şedinţa de ieri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,28%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,26%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,45%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,33%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,47%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Propun desfintarea NYSE,SEC si alte organisme inutile. Ce rost mai are lumea de atatea institutii cand avem ASF, BVB si SIBEX?

    1,58 milioane de euro? Vis de viata! Nedumerirea mea este care sunt top 10 intermediari SIBEX pe anul 2015 si cam ce volume de tranzactionare au avut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb