APĂ CALDĂ, CU ŢÂRÂITA Romgaz mai păsuieşte trei zile Elcen, la plata datoriei

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 octombrie 2016

Romgaz mai păsuieşte trei zile Elcen, la plata datoriei

Ministerul Energiei pregăteşte o ordonanţă de urgenţă, astfel încât Primăria să poată plăti în avans subvenţia la încălzire

Autorităţile noastre găsesc soluţii pe termen scurt, ca să nu oprească apa caldă în Bucureşti, în urma cererilor de insolvenţă ale Radet şi Elcen.

Romgaz a acordat ELCEN o nouă păsuire, de trei zile în privinţa datoriilor, după ce, marţea trecută, la finalul unei întâlniri de urgenţă cu conducerea Romgaz şi ELCEN, Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, declara că alimentarea cu apă caldă a Capitalei nu va fi întreruptă în următoarele şapte zile, întrucât ELCEN a identificat resurse financiare pentru a plăti gazele furnizate de Romgaz.

În aceste condiţii, Ministerul Energiei vrea să promoveze o ordonanţă de urgenţă, astfel încât Primăria Capitalei să poată plăti subvenţiile la încălzire în avans, iar Romgaz să nu întrerupă furnizarea gazelor către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), au declarat surse din sectorul energetic, citate de Agerpres: "Ordonanţa de urgenţă va permite Primăriei să plătească în avans subvenţia către RADET, iar banii să ajungă, prin intermediul ELCEN, la Romgaz, astfel încât Romgaz să nu întrerupă furnizarea de gaze către producătorul de energie termică din Bucureşti. Aceşti bani, circa 193 de milioane de lei, pot asigura fluxul financiar până la finele lunii ianuarie 2017, mai mult sau mai puţin în funcţiile de condiţiile meteo".

Romgaz a anunţat, pe 26 septetembrie, într-un comunicat de presă, că opreşte livrările de gaze către ELCEN din cauza datoriilor.

La rândul său, ELCEN va fi nevoit să oprească alimentarea cu agent termic în Capitală, dacă Romgaz nu va mai furniza gaze către producătorul de energie termică.

Primarul general Gabriela Firea a asigurat, de mai multe ori, că nu se pune problema opririi apei calde, în Bucureşti, precizând: "Ar fi o faptă penală. Agentul termic este infrastructură critică naţională".

Datoria actuală a ELCEN către Romgaz se ridică la 319 milioane de lei.

Romgaz a încheiat cu Electrocentrale Constanţa două contracte de peste 89,8 milioane de lei

Romgaz a încheiat cu Electrocentrale Constanţa două contracte în valoare totală de peste 89,8 milioane de lei pentru furnizare de gaz, potrivit unui document publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ambele contracte sunt valabile din data de 1 octombrie 2016 şi până la finalul lunii septembrie 2017.

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 615,3 milioane de lei, în scădere cu 19,74% faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, de 766,6 milioane de lei.

Cifra de afaceri s-a diminuat cu 17,23%, ajungând la 1,85 miliarde de lei, în timp ce veniturile s-au redus cu 14,76%, la 1,91 miliarde de lei, iar cheltuielile cu 10,37%, la 1,155 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sigur , este absurd sa tai caldura la bucuresteni ,dar as vrea sa vad o mobilizare mai mare la Primaria Capitalei si in plata datoriei din anii anteriori. Doamna Firea discuta numai despre proiecte de miliarde de euro , centrale electrice , 500 de autobuze noi si ma cam sperie ca o sa neglijeze lucrurile astea mai domestice cum ar fi apa calda si caldura. Mai bine ar baga cateva miliarde de euro in sistemul de distributie a caldurii inainte sa inceapa si bucurestenii sa-si monteze centrale termice, pt ca daca incepe trendul asta greu mai poate fi oprit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb