Legea insolvenţei personale, votată de Parlament

Ionuţ Vlad
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 octombrie 2016

Legea insolvenţei personale, votată de Parlament

Actualizare 16:00 Ana Birchall (PSD): "Amânarea intrării în vigoare a legii insolvenţei persoanelor fizice a fost o greşeală"

Iniţiatorul Legii insolvenţei persoanelor fizice, Ana Birchall, a mulţumit plenului Camerei Deputaţilor pentru votul de adoptare a proiectului de lege care respinge Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 61/2015 şi a subliniat că românii sufocaţi de datorii vor avea acces la încă un instrument viabil şi modern prin care să fie protejaţi împotriva executărilor silite şi a pierderii agoniselii de o viaţă

"Mă bucur că astăzi colegele şi colegii mei din Camera Deputaţilor au dat un vot favorabil de adoptare pentru proiectul legislativ care modifică Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a prorogat cu un an termenul de intrare în vigoare a Legii insolvenţei persoanelor fizice. De la 1 noiembrie românii sufocaţi de datorii vor beneficia de un instrument legal, modern, prin care au o şansă reală de ieşire din impas şi redresare financiară. Încă din luna decembrie a anului trecut am susţinut că această ordonanţă dată în preajma Crăciunului a fost o greşeală şi sper ca măcar în al doisprezecelea ceas Guvernul să pună în aplicare o lege care vine în sprijinul românilor aflaţi în necaz financiar", a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

(G.F.)

---------

Legea insolvenţei persoanelor fizice intră în vigoare la sfârşitul lunii octombrie, şi nu de la întâi ianuarie, cum voia Guvernul, transmite Digi 24.ro.

Proiectul trebuia să intre în vigoare din decembrie 2015, acest lucru au schimbat astăzi deputaţii prin votul lor. 198 au fost pentru ca legea insolvenţei a persoanelor fizice să intre în vigoare de la 31 octombrie.

Legea va intra în vigoare după ce va să fi promulgată de către preşedintele României şi va fi publicată în Monitorul Oficial.

Legea prevede că orice persoană fizică ce are datorii şi nu le mai pot plăti poate cere intrarea în insolvenţă. Odată făcut acest lucru, datoriile vor putea fi reeşalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire de un an. De asemenea, în această perioadă nu se vor acumula penalităţi, iar cel care şi-a declarat isolvenţa personală nu va putea fi executat silit.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bravo !

    O intrebare as avea firmele de cand au?

    Baga una in insolventa -faliment, adica isi ascunde bani. Multinationalele sunt un exemplu perfect. Atatea firme satelit au de si uita de ele. 

    1. In forma votata nu foloseste nimanui

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb