SIBEX Lipsa de lichiditate, boală cronică pentru bursa sibiană

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 octombrie 2016

Pe piaţa futures administrată de Sibex octombrie a debutat sub aceleaşi coordonate întâlnite în septembrie, participanţii continuând să sufere de o lipsă, deja cronicizată, a apetitului pentru speculaţiile cu instrumente financiare derivate. Prin urmare, după jumătate din şedinţa din prima zi lucrătoare a lunii se înregistra un total de numai 10 contracte cu o valoare de 47.807 lei.

Dintre acestea, 7 contracte au fost realizate pe derivatul care urmăreşte evoluţia preţului aurului, pe scadenţa octombrie. Astfel, derivatul pe aur începe şi cea de-a zecea lună a anului în postura de cel mai căutat produs. Cotaţia GOLD estimată pentru termenul scadent în luna curentă se cifra la 1316,5 USD, după o depreciere de 13,4 dolari în raport cu "start of day price"[1] ( 1329,9 dolari) Comparativ cu nivelul din ultima sesiune din septembrie, uncia de aur se deprecia cu 1,1 dolari. Restul de 3 contracte au fost încheiate pe derivatul care urmăreşte raportul dintre lira sterlină şi dolar, pe scadenţa decembrie 2016. Moneda britanică era cotată la 1,2875 dolari, în minus cu 1,33% faţă de "start of day price" (1,3048 USD).

Pe segmentul spot se observau semne de viaţă, pe ATS-ul adminis-trat de operator. Prima zi din octombrie a adus schimburi cu un total de 18.832 de acţiuni ale Remat Maramureş. Cotaţia REMM înregistra o creştere de 5%,la 21 lei/acţiune[2].

[1] Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rautacisme. Eu am un plan simplu de...reducere a pirderilor Sibex. Lichidati bursa. Bine, lichidatorii nu iau bani multi, se stie. Da' si cu bani dati la lichidator, tot iesiti mai bine decat sa platiti factura de curent, curatenie si...salarii, prime si alte nimicuri. Unora le-ar fi rusine sa incaseze minimul pe economie in conditiile in care nu realizeaza venituri din comisioane cat sa-si acopere salariile. E...las-o asa :) Misu Diureticul sa fie bucuros ca administreaza doua piete. Poate devine si o piata din Ferentari reglementata. Loc este destul pentru toti...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb