ING elimină 7.000 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 octombrie 2016

ING elimină 7.000 de posturi

Banca investeşte 800 milioane euro în platformele sale digitale

"ING Groep" NV, cel mai mare furnizor olandez de servicii financiare, intenţionează să disponibilizeze 7.000 de angajaţi, în special în Belgia şi Olanda, în următorii cinci ani, în vederea reducerii costurilor, conform Bloomberg, care menţionează că ING va accelera transformarea sa digitală prin investiţii de aproximativ 800 de milioane de euro.

ING, care avea 51.833 de salariaţi la finele lunii iunie, va tăia 2.300 de posturi în Olanda şi circa 3.500 în Belgia.

Numărul disponibilizaţilor este cel mai mare anunţat de ING după 2009, când banca a fost nevoită să se restructureze şi să-şi desprindă operaţiunile de asigurări după ce a primit ajutor de stat în perioada crizei financiare.

Prin reducerea personalului şi digitalizare, ING va economisi anual circa 900 de milioane de euro (un miliard de dolari), până în 2021. Costul disponibilizărilor va fi de 1,1 miliarde de euro.

"Trebuie să anunţi programe de restructurare la un moment la care ţi le poţi permite", a declarat directorul executiv al ING, Ralph Hamers, adăugând: "Acum suntem puternici, avem rezultate bune, creştem. Repari în astfel de momente, nu atunci când nu ai opţiuni".

Ralph Hamers, aflat în fruntea instituţiei din octombrie 2013, investeşte în tehnologie financiară ca să reducă personalul şi cheltuielile sucursalelor şi, în acelaşi timp, vrea să transforme banca într-o instituţie orientată pe Europa. Conducerea ING vrea să extindă activitatea de creditare către consumatori şi companii din afara ţării de origine, în condiţiile în care dobânzile extrem de reduse şi cerinţele organismelor de reglementare în privinţa consolidării capitalului îi ameninţă profitul.

În trimestrul al doilea din anul curent, profitul net al ING a crescut la 1,3 miliarde de euro, de la numai 358 de milioane de euro în acelaşi interval din 2015, datorită majorării veniturilor din creditare şi a reducerii provizioanelor pentru creditele fără acoperire. Provizioanele au scăzut la 307 milioane de euro, de la 353 milioane de euro în anul anterior, pe fondul îmbunătăţirii situaţiei economice a Olandei.

Divizia de pieţe financiare din cadrul ING, care oferă produse de management al riscului şi finanţe structurate, şi-a majorat venitul la 379 milioane de euro în intervalul aprilie - iunie 2016, de la 351 milioane de euro în anul anterior.

În perioada menţionată, ING a contabilizat aproape 200 de milioane de euro din vânzarea deţinerii sale la "Visa Europe" Ltd. şi a propus plata unui dividend interimar de 24 de eurocenţi/acţiune, la fel ca în anul precedent.

De la începutul anului curent până la finele lunii iunie, ING a câştigat 650.000 de clienţi.

ING va investi în platformele sale digitale din Spania, Italia, Franţa, Austria şi Republica Cehă.

Serviciile ING Bank România funcţionează, din nou, cu dificultate

Mai mulţi clienţi ai ING Bank România au semnalat din nou, ieri, că nu pot accesa unele servicii ale băncii, după o situaţie similară înregistrată vineri, însă reprezentanţii sucursalei româneşti a grupului olandez susţin că este vorba doar de incidente izolate, potrivit Hotnews. "Sunt incidente izolate", a declarat pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al băncii, Iosefina Frolu. Înrebată ce înseamnă incidente izolate, Frolu a afirmat că, "din când în când, clienţii nu pot face plăţile".

Vineri, clienţii băncii s-au confruntat cu incidete similare.

"Există o durată mai mare la logarea în sistem a unor clienţi, aşa că aceştia sunt deconectaţi. Dar la o încercare ulterioară, clienţii pot să acceseze serviciile băncii", a declarat vineri un reprezerntant al ING Bank, citat de News.ro.

Problemele au fost semnalate pe parcursul zilei de vineri la ore diferite.

Situaţiile înregistrate vineri şi luni vin după ce, în 10 septembrie, un incident generat de un test al sistemului de stingere a incendiilor a făcut indisponibile reţeaua de bancomate, sistemele de acceptare a cardurilor ING şi serviciul Home-Bank.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de rahat. banca prefera sa concedieze mii de oameni decat sa isi reduca profitul. tipic pentru modelul de business tica;los al bancilor. bine ca niste politicieni corupti si cretini le-au legiferat bail-in-ul

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb