ÎN DOSARUL CARPATICA ASIG Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reţinut, dar poate fi arestat preventiv

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 octombrie 2016

Adrian Gurzău (Sursa foto: Facebook)

Adrian Gurzău (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 17:40 Contestaţia deputatului Adrian Gurzău a fost respinsă

Biroul permanent a respins contestaţia deputatului Adrian Gurzău, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

"Contestaţia domnului Gurzău a fost respinsă de Biroul permanent. Domnul deputat spunea în contestaţie că doamna Mincă ar fi votat şi nu a fost trecută prezentă. El a cerut reluarea votului, să i se pună la dispoziţie înregistrările video. Au fost 238 de deputaţi în lista noastră, s-a numărat de trei - patru ori. Primul vot ne-a convenit, al doilea vot nu ne-a convenit. Ar fi fost o problemă în cazul în care ar fi fost daţi de noi 238 de prezenţi şi în urne s-ar fi găsit 240 de bile. Nu a fost niciun vot nul", a precizat Ciolacu, astăzi, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei.

(G.F.)

---------

Actualizare 15:30

Adrian Gurzău poate fi arestat. Deputaţii au votat pentru cererea procurorilor DNA.

Din numărul total de 238 de deputaţi, 124 au votat "pentru", 114 "contra" şi niciun vot nu a fost anulat.

(G.F.)

-------

Actualizare 14:40

Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reţinut. Decizia a fost luată de colegii săi din Camera Deputaţilor, cu 137 de voturi pentru şi 130 împotrivă.

În sală au fost prezenţi la vot 278 de deputaţi, numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată cererea Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii acestuia nefiind întrunit.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să voteze în continuare pe cererea privind încuviinţarea arestării preventive a lui Adrian Gurzău.

(G.F.)

--------

Actualizare 14:11 Gurzău, către deputaţi: "Vă cer un vot de respingere a cererii de reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public"

Deputatul Adrian Gurzău le-a solicitat, astăzi, în plen, colegilor săi să dea un vot de respingere a cererii de reţinere şi arestare preventivă a sa pe motiv că nu reprezintă un pericol public, potrivit unor surse din presă.

"Am trei copii minori acasă, dintre care cel mic are un an jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public. Doresc înfăptuirea justiţiei. Vă solicit acest vot pentru că dosarul meu este, în momentul de faţă, în faza în care s-au audiat martorii. Practic, pentru un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea", a afirmat Gurzău.

El a arătat că, în dosarul său, ceilalţi inculpaţi sunt eliberaţi de ÎCCJ, iar, în momentul de faţă, printr-un vot pentru arestarea sa, el nu poate să se apere.

"Întotdeauna, în calitate de parlamentar, am fost pentru susţinerea justiţiei, am apărat întotdeauna lupta pentru a fi o justiţie puternică, am votat întotdeauna pentru ceea ce înseamnă partea de a se începe urmărirea penală, dar niciodată nu am votat pentru reţinere şi arestare. Vă solicit un vot pentru a-mi da posibilitatea să mă apăr în stare de libertate", a mai spus Gurzău, conform aceloraşi surse.

(M.I.)

--------

Deputaţii decid, astăzi, solicitarea procurorilor de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău, în dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, privind Carpatica Asigurări.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, ieri, această cerere.

Recent, procurorii DNA l-au audiat pe Adrian Gurzău, în dosarul Carpatica Asig , în care îi reţinuseră pe fosta şefă CSA, Angela Toncescu, pe Dan Hosu, soţul fostului procuror şef interimar al DIICOT, Georgiana Hosu, şi pe Ion-Sorin Tatu.

Procurorii DNA susţin că Adrian Gurzău avea interese personale în implicarea pe piaţa asigurărilor.

Conform DNA, există date şi probe ce conturează următoarea stare de fapt: "În perioada 8 aprilie 2015 - 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela (n.r. care luni a fost reţinut), membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar.

Contractul susmenţionat a fost încheiat în data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea şi în complicitate cu inculpata Toncescu Angela. Obiectul contractului îl constituia furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de «relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing», pe o durată minimă de 5 ani. Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilită la suma de 10.000 de euro + TVA, plătită de Carpatica Asig lunar, urmând ca pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare lună. Aşadar, valoarea totală a contractului pe perioada preconizată este de 270.000 de euro+TVA. Contractul încheiat a fost păgubos pentru Carpatica Asig, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajaţi ai societăţii, care desfăşurau activităţi similare, la costuri mult mai scăzute.

În schimbul acestor promisiuni şi, ulterior, în schimbul încheierii contractului, începând cu 8 aprilie 2015 şi până în 14 martie 2016, inculpatul Gurzău Adrian a susţinut că îşi exercită influenţa pe care o avea asupra unor membri din conducerea ASF, astfel încât să fie influenţat votul din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a lui Toncescu Angela în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig şi pentru ca aceasta să nu fie sancţionată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară. Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar şi de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor, şi-a traficat influenţa asupra unor membri din conducerea ASF, astfel încât membrii Consiliului ASF să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a Carpatica Asig, deşi prin adresa Direcţiei de supraveghere şi control - Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului ASF constatarea stării de insolvenţă a Carpatica Asig".

Adrian Gurzău este unul dintre cei mai vehemenţi critici ai conducerii ASF, în special ai preşedintelui Mişu Negriţoiu, căruia i-a cerut demisia şi a iniţiat revocarea acestuia, pe fondul scandalului privind creşterea tarifelor RCA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. scarba

    1. Si asta ca si ceilalti patru de ieri ii nevinovat pana peste vreo doi ani cand ii da definitiv cu executare si smiorcaie in fata instantei ca nu a stiut legile.

      Sau vrea munca in folosul comunitatii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb