Germanii de la Quin se aşteaptă ca anul acesta să atingă o cifră de afaceri de aproximativ 90 de milioane de euro. Reprezentanţii companiei au declarat: "Ne aşteptăm ca toţi indicatorii să aibă un trend ascendent în următorii ani. Asta şi datorită noilor proiecte care urmează să intre în serie anul acesta. Previzionăm că anul 2017 va fi anul de creştere puternică, cu o cifră de afaceri de 130 milioane de euro. Dacă în 2016 au intrat în producţia de serie două noi proiecte pentru Daimler şi BMW, în anul 2017 vor intra în serie un număr de şapte noi proiecte, pentru Daimler, BMW, Volkswagen, Audi şi Opel".
Compania Quin, care produce la Braşov componente pentru schimbătoare de viteze, volane şi borduri, a investit până acum aproximativ 87 de milioane de euro, iar pentru anul viitor se doreşte construirea unei noi hale de producţie de aproximativ 7.000 de metri pătraţi, cu o investiţie totală - clădiri, echipamente şi tehnologii - de circa 10 milioane de euro.
Fabrica de la Braşov a ajuns la un număr de 1.391 de angajaţi la finele lunii iunie, dar conducerea societăţii îşi doreşte o creştere treptată a numărului de angajaţi până la 2.000 de persoane în 2018 şi 2.100 în 2019.
• Studii de satisfacţie
a angajaţilor
Oficialii firmei susţin: "Investim din ce în ce mai mult în pregătirea angajaţilor şi dezvoltarea forţei de muncă, în vederea creşterii atât a productivităţii, cât şi a gradului de satisfacţie al angajaţilor. În primul semestru am colaborat cu parteneri pentru elaborarea unor studii de satisfacţie a salariaţilor şi a unui studiu extensiv care a analizat productivitatea muncii şi a identificat soluţii de îmbunătăţire, determinând în mod clar şi cerinţele de calificare viitoare ale personalului. Piaţa actuală a forţei de muncă necesită diversificarea modalităţilor de recrutare şi campanii speciale, precum şi stabilirea unor noi modalităţi de motivare şi reţinere a angajaţilor existenţi. Pentru a ne face mai cunoscuţi şi pentru a prezenta oportunităţile oferite de compania noastră, colaborăm cu diverse facultăţi şi licee din Braşov, pentru stagii de practică, dar şi pentru diverse alte proiecte. Avem în derulare un stagiu de practică cu studenţii, urmând să derulăm în scurt timp încă un stagiu de practică şi cu elevii de liceu. Totodată, colaborăm şi cu Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, pentru proiectul «Educaţie cu Profit în Viitor», care are în vedere implementarea cluburilor de antreprenoriat şi orientare vocaţională în cadrul şcolilor şi liceelor din judeţul Braşov".
• Quin a intrat în România
în 2003
Concernul Quin GmbH a luat naştere în 2003 prin fuziunea companiilor "Rössler & Weissenberger" (fondată în 1893) şi "Grossmann GmbH" (fondată în 1979). În acelaşi an, în luna septembrie, Quin intra în România, funcţionând într-un spaţiu închiriat în oraşul Braşov. Avea deja comenzi pentru volanele de lemn şi piele şi pentru interiorul de lemn pentru modelul Mercedes G Class. În 2004, compania oferea deja de lucru pentru 280 de braşoveni.
În condiţiile în care comenzile erau deja în creştere, clienţii fiind mulţumiţi de calitatea obţinută la Braşov, Quin a cumpărat o suprafaţă de teren de 32.400 de metri pătraţi în Ghimbav unde a dezvoltat o fabrică în care avea să se mute în 2008. În timp au mai fost cumpărate alte 5,6 hectare de teren, acum suprafaţa deţinută de germani fiind de aproape nouă hectare pe care compania intenţionează să se dezvolte în perioada următoare.
Sediul central din Germania al concernului se întinde pe 7.500 de metri pătraţi şi are 180 de angajaţi. Este singura locaţie a concernului unde nu se face producţie, ci doar cercetare-dezvoltare, activităţi administrative, de vânzări şi relaţii cu clienţii. Quin Polonia are 300 de angajaţi, iar Quin China 158 de angajaţi. În schimb, anul acesta va fi inaugurată o fabrică în Mexic, iar numărul angajaţilor ar putea fi unul comparativ cu cel de la Ghimbav, având în vedere că suprafaţa deţinută de germani în statul din America de Nord este de 55.000 de metri pătraţi.