ÎN ACEASTĂ DUPĂ-AMIAZĂ A AVUT LOC DEZBATEREA PROIECTULUI PENTRU CONVERSIA CREDITELOR ÎN VALUTĂ: Eugen Rădulescu: "BNR vrea limitarea legii conversiei la un singur credit şi stabilirea unui prag"

M.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 octombrie 2016

Eugen Rădulescu: "BNR vrea limitarea legii conversiei la un singur credit şi stabilirea unui prag"

Ciprian Nica a încheiat lucrările Comisiei.

Clienţii cu credite în CHF au întrebat ce garanţii au că legea conversiei se va discuta luni, iar Ciprian Nica le-a răspuns că nu este stăpân pe program, dar că îi susţine.

Ciprian Nica le-a cerut băncilor ca până vineri să vină cu amendamente pe text.

Nica: De principiu, suntem de acord să mergem pe curs istoric, la conversia creditelor în CHF în leu. Propun ca luni să votăm textele.

Dorin Tănase, Grupul clienţilor cu credite în CHF: Băncile nu respectă o lege a Parlamentului României (legea dării în plată). Înţelegem că există voinţă politică. Oamenii nu mai pot aştepta. 33 de oameni s-au sinucis.

Daniel Zamfir, către Eugen Rădulescu de la BNR: Minţiţi!

Daniel Zamfir: "La ce să punem prag, la înşelătorie? Vă rog să nu cădeţi în capcana întinsă de bănci!"

Enache Jiru: "Proiectul MFP a luat în calcul categoriile vulnerabile, am introdus un prag de îndatorare de 60%."

Secretarul de stat MFP Enache Jiru spune că proiectul iniţiat de MFP introduce un grad de îndatorare de 60% (credit raportat la venituri), se adresează numai clienţilor cu credite pentru locuinţe, în toate valutele, şi celor în cazul cărora deprecierea cursului a fost semnificativă, de minim 50%.

Potrivit domnului Jiru, MFP a dorit evitarea oricărui impact bugetar, evitarea oricărui potenţial diferend la o instanţă internaţională şi să nu fie afectată imaginea României în faţa agenţiilor de rating.

Ciprian Nica: "Darea în plată nu am auzit că ar fi creat probleme. Părerea mea este că băncile nu au pierdut. Nu este moral să dai un credit 10 lei să îi iei dobândă 1 leu şi pentru că Elveţia a dat drumul la curs, să ajungă clienţii să plătească dobândă de 10 lei... să li se dubleze ratele.

Nu este moral şi nu este corect! Băncile de afară fac profituri cu banii românilor."

Actualizare Bogdan Preda, CPBR: "Nu vreau să fie considerată atitudinea noastră ca ostilă sau sfidătoare."

Actualizare Florin Dănescu, director executiv ARB: "Este foarte important ca numai cei care au dificultăţi în plata ratelor să fie luaţi în calcul, în această lege."

Actualizare Ciprian Nica: "Am înţeles, vrem conversie la curs istoric, haideţi să vedem cum".

Actualizare Un deputat a propus să se treacp la discutarea legii, pe text, iar Daniel Zamfir spune că nu este în regulă.

Actualizare Bpgdan Preda, CPBR: "Nu vreau să fie considerată atitudinea noastră ca ostilă sau sfidătoare."

Actualizare 17:05 Oficialul BNR, Eugen Rădulescu, vrea limitarea legii conversiei la un singur credit pe client, astfel încât legea să nu fie aplicată mai multor credite.

Actualizare 17:05 Deputatul Ciprian Nica a spus că vrea un prag la conversia creditelor, la fel ca în cazul Legii dării în plată. Şi oficialul BNR, Eugen Rădulescu, a făcut referire la un astfel de prag.

Actualizare 17:00 Cătălin Zamfir: "Soluţia este să intervenim urgent şi nu putem altfel decât prin conversia la curs istoric."

Soluţia este să intervenim urgent şi nu putem altfel decât prin conversia la curs istoric, a declarat deputatul Cătălin Zamfir.

Actualizare 16:55 Andreea Paul: "PNL va sustine cursul istoric"

PNL va susţine cursul istoric, a declarat Andreea Paul la începutul discuţiilor în cadrul comisiilor reunite.

Actualizare 16:30

Cele două comisii s-au reunit pentru a dezbate proiectul de conversie a creditelor. Sunt prezenţi reprezentanţi din sistemul bancar, ai BNR, ai Ministerului Finanţelor publice, debitori imprumutaţi în CHF, parlamentari.

Actualizare 15:12

Liviu Dragnea a declarat că principiul de bază în ceea ce priveşte legea conversiei este cel care ajută oamenii nedreptăţiţi.

"Mergem pe varianta care îndreaptă o nedreptate faţă de oamenii care se pare că au fost păcăliţi de sistemul bancar. Dacă varianta este cea a cursului istoric, atunci pe aceasta o susţinem. Am vorbit cu colegii mei, Ştefan Viorel şi domnul Nica de la comisia juridică, să analizeze serios să nu cumva dorind să facă bine, să facă rău ca şi efecte colaterale. Dar principiul de bază este că vrem să ajutăm oamenii care au fost nedreptăţiţi", a precizat Liviu Dragnea.

-----

Actualizare 14:58 Dragnea sugerează că va susţine conversia creditelor în CHF, la curs istoric

Întrebat ce variantă susţine pentru conversia creditelor în CHF, Liviu Dragnea a declarat: "Susţinem varianta care îndreaptă o nedreptate faţă de oamenii care se pare că au fost pacăliţi. Dacă aceasta este conversia la curs istoric, atunci pe aceasta o susţinem".

Întrebat dacă susţine conversia pentru creditele în alte valute decât CHF, Liviu Dragnea a spus: "Am discutat cu colegii Viorel Ştefan şi Ciprian Nica şi le-am spus să aibă grijă ca, dorind să facă bine, să nu facă mai mult rău".

(M.I.)

--------

PNL i-a mandatat astăzi pe toţi membrii din comisiile reunite juridică şi de buget-finanţe ca să voteze conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării, a scris astăzi deputatul liberal Daniel Zamfir pe pagina sa de Facebook.

În această după-amiază, deputaţii din comisiile juridică şi de buget urmează să dezbată şi să voteze proiectul privind conversia creditelor în valută, într-o şedinţă comună.

Parlamentarii, reprezentanţii băncilor şi debitorii împrumutaţi în franci elveţieni au discutat ieri amendamentul depus de Zamfir la această iniţiativă legislativă, amendament care vizează conversia creditelor contractate în valută, la cursul de la data acordării.

Vă vom ţine la curent cu cele mai noi informaţii.

Opinia Cititorului ( 54 )

  1. LIBERALII voteaza ceea ce probabil nici comunistii nu ar fi facut :cursuri fixe, practic o nationalizare a cursului liBer.

    Ce economie libera de piata avem, daca fixam ce cursuri vrem, cand vrem ? 

    Daca cursul crestea, dadeau imprumutatii castigul la banci ? 

    PopulisM-socialist iresponsabil. 

    Consecinta : PNL si-a pierdut deja baza fundamentala de alegatori, care nu vad nicio deosebire fata de PSD si nicio realizare PNL. 

    Si pentru ce de fapt, ce ii roade pe ei asa mult o mana de imprumutati fara rost, care au trait de fapt din 1990 in economie de piata si au fost liber alegatori in investitiile lor ? 

    Risca viitorul PNL pentru ei ?

    1. Ba din contra, apreciem ceea ce PNL face pt oamenii acestei tari, multumim domnule Zamfir pt a nu stiu cat-a oara...

      Esti bine...?...sanatos..?

      o sa voteze si pesedistii. partidele o sa isi dea mana si o sa voteze impreuna asa cum au facut-o si la legea conversiei. apoi urmeaza tragerea la raspundere a BNR

      PNL pare sa se miste destul de bine, pune lucrurile in miscare. Bravo! dar Bravo si lui Dragnea care a zis ca sprijina legea!

      Politicienii corectează o hoție a băncilor,postacila.

      Eu zic sa te apuci sa scrii CV ul și sa încerci sa muncești.

      pentru tine oamenii nu conteaza?

      familiile destramate, destine frante pentru ca niste cetateni austrieci sau alte natii sa o duca mai bine ? 

      Hmmmm

      De aceea se abtine Bnr de la comentari? 

      Vasilescu o bate spre istorie, Ceausescu...

      Pentru ca s-au fript o data? Nu uita de salariu cum crestea asa dupa cum isi amintea Vasilescu. 

      proiectul Ministerului de Finante este de toata jena! Jiru si Dragu nu se dezmint, au plecat din BNR si acolo le-a ramas toata loialitatea. sa nu indrazneasca partidele sa o puna pe Dragu membru in CA-ul BNR-ului dupa alegeri

      a zis bine Zamfir: la ce sa punem prag? la inselatorie?

      Nu e adevarat. Poate voi, cei circa 50 de mii de speculatori valotari si imobiliari o sa votati PNL pentru ca va ajuta sa furati.

      NOI, CEILALTI 18 MILIOANE DE ROMANI FURATI, care vom deconta aventurile speculatoare ale PNL si a celor cu credite in CHF, NU II VOM VOTA! NICIODATA! SA AIBA SI EI SOARTA PNT ca ne-am saturat de demagogie. NU NE LASAM FURATI DE SPECULATORI IN CARDASIE CU POLITICIENII! PUNCTUM. 

      Zamfir face pentru fratele sau cu un credit de 700.000 de chf.

    Esti unul dintre postaciii platiti de banciii....nu te gandesti prin ce clipe grele trec aceste personae care dau tot venitul lor la banca, copii lor se imbraca de la second hand, poate ca acolo sus exista un Dumnezeu si pentru tine si pentru factori de decizie ai bancilor care au nenorocit atatea familii, au ucis atatia oameniiiii RUSINE SA VA FIE

    1. Din cauza acestui credit sotul meu s-a imbolnavit - a facut depresie .Nu este deloc usor avand si doi copii.

      rezistati doamna, va cred ca va este foarte greu. si il inteleg si pe sotul dvs. risc executarea silita, de vineri incoace incerc sa aflu daca banca a aprobat-o si ma tin in priza constant. m-am gandit ca nu stiu cum as rezista sa imi strang lucrurile si sa plec din casa pe care am considerat-o caminul meu. ultima speranta este legea conversiei

    Esti unul dintre postaciii platiti de banciii....nu te gandesti prin ce clipe grele trec aceste personae care dau tot venitul lor la banca, copii lor se imbraca de la second hand, poate ca acolo sus exista un Dumnezeu si pentru tine si pentru factori de decizie ai bancilor care au nenorocit atatea familii, au ucis atatia oameniiiii RUSINE SA VA FIE

    1. Ba da .Se gandeste ca trebuie sa muncesca nu sa jecmaneasca.

      postacii bancii vor fi primii disponibilizati in cadrul valurilor de disponibilizari masive anuntate de banci in Europa.

    incerc sa imi aman cat pot de mult executarea silita sperand ca legea conversiei ma va ajuta sa nu imi pierd casa. este foarte multa speranta legata de aceasta lege.

    1. BAFTA

    PNL si PSD nu risca nimic ..din contra acesti politicieni devin umani si empatizeaza cu noi cei disperati si pacaliti de bancii. Am fost pacaliti de banca ,noi nu am stiut de aceasta valuta ei au recomandat-o clientilor. Nu mai postati ce va trece prin cap , oricum stim cine va plateste sa dati cu noroi in cativa politicieni care ne sustin.

    Nu sustin niciun parlamentar mai putin unul, dl Zamfir, dc as putea l-as propune premier, a dat dovada de pregatire si-a asumat o lupta mult prea dura cu sistemul bancar, o lupta mult inegala, a dat dovada ca stie sa gaseasca chicitele legii si stie cum sa-si sustina punctele de vedere in fata colegolor sai.Nu mai vorbesc de intelegerea de care a dat dovada in fata oamenilor de rand cum le-a inteles problemele si cum a stiut sa le gaseasca solutii.Daca am avea 5 astfel de oameni , Romania ar fi departe.Indiferent ca legea darii in plata sau legea conversiei ajuta o parte din populatie, oameni buni, ajuta nu vine impotriva lor.In dosarul Microsoft s-au furat 400 mil Euro, cati a recuperate statul 17?Si voi va faceti griji ca favorizeaza o anumita clasa?Ganditi , cerneti lucrurile, cati dintre voi ati avut un cuvant de spus in fata bancilor, cate cererri de dare in plata sunt contestate in instanta de maretele banci, cat se fura prin toate sistemele statului?sa ne raspundem mai intai la aceste intrebari si apoi sa comentam cine este favorizat si cine nu.

    1. Opinia dvs este pertinenta.

      Domnul Zamfir face ceea ce trebuie si are sustinere. 

      Domnul Dragnea face ceea ce trebuie ca sa mai aiba o perioada sustinere. 

      S-a intrat in era in care se va face si ceea ce trebuie pentru romani. 

      PS La ora 14.51 era deja data o actualizare cu ora 14.58 a faptului ca domnul Dragnea sustine initiativa domnului Zamfir.

      Concluzia o trage fiecare dintre noi. 

    adica ce nu e bine ca se indreapta o nedreptate o excrocherie bancara care a destramat atatea familii si sau sinucis atatia oameni asta nu va convine nesimtitilor de bancheri

    "Mergem pe varianta care îndreaptă o nedreptate faţă de oamenii care se pare că au fost păcăliţi de sistemul bancar"

    E stupid sa sutii ca debitorii "se pare că au fost păcăliţi de sistemul bancar". Bancile au venit pur si simplu cu o oferta pe care o aveau la dispozitie. La momentul respectiv francii elvetieni erau disponibili cu o dobinda mica. 

    Porcaria este a sistemului care a permis ca cursul acestei valute aproape sa se dubleze peste noapte si statele, nu bancile!, sa asiste pasive la jaful care, prin intermediul bancilor, a saracit cetatenii. Reglementari adecvate intre state ar fi trebuit sa previna posibilitatea ca cetatenii sa fie jefuiti peste noapte. Dar se pare ca Dragnea a dormit din noaptea respectiva, in loc sa vegheze la securitatea cetatenilor, iar acum, cind e de luat ceva voturi s-a trezit hamaind. 

    Sa nu hamaie in zadar. Greu sa iei ciolanul din gura ciinelui.

    Daca se poate dovedi ca bancile au dat lei in locul francilor pe care nu i-au avut niciodata, sau pe care i-au avut, dar au dat lei, si pe urma au pretins franci, adica ele sunt beneficiarii jafului si nu statul elvetian, inseamna ca ele sunt jefuitorii si trebuie spinzue ca pe hoii de cai.  

    conversie la curs istoric inseamna scumpirea costului creditului in Romania, prin cresterea riscului e tara; va afecta atat statul, cat si populatia si companiile

    1. intre a salva cateva mii de familii si cresterea riscului de tara aleg salvarea

      nu are nicio treaba riscul de tara. Isarescu a relaxat RMO, le-a dat bancilor posibilitatea sa traga bani. riscul de tara e dat de coruptie si hotie, adica fix ce alimenteaza BNR si bancile.

      pentru cateva mii de familii care au luat un credit exclusiv pentru o locuinta, care sa nu fie de lux (pana in 100 mp de exemplu), sunt si eu de acord sa se faca o LEGE SPECIALA cu caracter social, strict pentru ei, ATAT!!!

      orice altceva inseamna incurajarea lacomiei si lipsei de responsabilitate!! in palarel cu asta, vreau atragerea raspunderii penale a bancherilor care au inselat clientii cu actiuni de tipul schimbarea modalitatii de calcul a dobanzii; problema cursului de schimb este un risc asumat de client 

    Pnl a pierdut un votant(tu B) dar a castigat cateva mii. Sa fii sanatos

    1. Poate o fi castigat cateva mii (exagerezi ca-ti sta in fire, dar daca e adevarat ce ziceti inseamna ca foarte multi se sinucid asa ca nu apuca alegerile) dar a pierdut cateva milioane. Fa si tu un calcul ca nu e despre risc sistematic.

    Cei cu credite in lei si euro vor fi crancen pedepsiti ca au fost lucizi si nu s-au aventurat la CHF "pt ca nu se incadrau la cat credit cereau in urma intelegerii cu vanzatorul"?

    1. [Comentariu eliminat, conform regulamentului]

    Ce le scoate mustaciosul!

    Brrravo! 

    1. Bravo, dragnea, nu ma asteptam de la el, dar uite un moment in care incepe sa imi fie simpatic.

      ma bucur ca PSD isi regaseste vocatia de stanga.stanga a fost mereu inclinata catre cei slabi, saraci, a luptat pentru justitie sociala si impotriva abuzurilor facute de cei mari si puternici impotriva celor fara putere. creditatii in CHF au fost striviti de banci, viata si familiile lor au fost bataia de joc a sistemului protejat de BNR. bancile au beneficiat de protectia Bancii Centrale, iar oamenii nu au avut pe nimeni pana acum care sa ii reprezinte.

    Nu merge video ?!?

    aveam impresia ca bancile l-au concediat pe Bogdan Preda, un individ extrem de dezgustator, agresiv si arogant care a facut mult rau cauzei bancilor

    De acord, băncile au gresit mult (si nu doar la noi), dar de acolo pana la abordari de genul "dupa noi potopul" nu sunt deloc OK. Multi comentatori (reflectând majoritatea populatiei, de altfel) chiar nu inteleg nimic (ceea ce nu-i opreste sa-si expuna ignoranta pe teme economice), iar cei care ar putea veni cu explicatiile fie sunt compromisi, fie sunt ignorati (deh, nici criza asta de identitate si valori nu este doar a noastră, e limpede ca-i la nivel mondial). Asta e, s-a ajuns la alb sau negru fără nimic intre.

    Cineva a zis bine mai sus, daca fac la toate creditele in valuta mai ales (cred ca si doar in franci e suficient), va creste prina de risc si pietele o sa se duca in bălării. E logic si simplu: băncile va trebui sa cumpere valuta ca sa achite la rândul lor liniile proprii prin care au luat CHF acum10 ani(fiindcă nu au apărut din senin banii), cursul se va duce in sus si BNR va interveni, probabil, sa-l il tina la un moment dat; oferinu-le valuta, va scoate lei din piata, iar cu ocazia asta, si ratele ROBOR o sa urce destul. Tineri minte asta cand vor încerca sa explice cu piata manipulata sau alte idei conspirationiste... 

    1. Principiul e mai important decat efectul încetării escrocheriei.

      Postacii bancarzi urlă că debitorii escrocați susțin cursul, economia și prosperitatea pe Pământ, când de fapt ei doar îngroașă bonusurile bancherilor.

      S-a terminat hoția. Intră în vigoare și legea insolvenței persoanelor fizice, recuperatorii și mafia financiar-bancară și-au luat adio de la România. 

    A inceput concursil de populisme. Dupa converdia creditelor speculantilor in CHF sper ca parlamentul sa nu-i uite nici pe cei cu credite in euro.

    Au si ei dreptul sa-si converteasca creditul la cursul euro de la data acordarii, ca doar nu sunt cetateni de rangul 2 fata de postacii CHF. Evident ca legea conversiei creditelor in euro la cursul de la data acordarii se face doar daca atunci cursul era mai mic decat acum. Daca acum cursul este mai mic conversia se va face la cursul actual.  

    Dar ce ne facem cu cei care au credite in lei si au fost dezavantajati fata de speculantii in CHF si cei cu credite in euro care vor si ei dreptate pentru ca au platit dobanzi mai mari? Pai cetatenii romani cu credite in lei nu voteaza, sau ei sunt mai prosti ori cu drepturi msi putine fata de speculantii in CHF? Eu zic ca parlamentarii o sa dea o lege ca toti cei care au credite in lei sa-si aleaga ce dobanda sa li se aplice: cea istorica la CHF sau euro ori o alta dobanda, poate media celir doua.  

    CEEA CE SE INTAMPLA ACUM IN ROMANIA E ECHIVALENTUL MINERIADEI DIN 90. IAR CEI CARE STRIGA EXCITATI SI RAGUSITI "MOARTE BANCHERILIR, JOS ISARESCU" SUNT URMASII IDEOLIGICI AI CELOR CARE IN IUNIE 90 APLAUDAU MINERII, STRIGAU "MOARTE INTELECTUALILOR!" SI "MOARTE LUI RATIU SI LUI CAPOSU!!!!". 

    MI-e greata de tara asta si de jegosii care o sa ma injure pentru ca iar le-am zis adevarul care nu le place.  

    1. Românii s-au trezit conduși de către o mafie securistă.

      În sistemul financiar-bancar acționează mafia financiar-bancară. În sistemul de asigurări acționeazaă mafia asiguratorilor. În sistemul recuperatorilor acționează mafia recuperatorilor.

      Vai de mine dacă se sparge aceste sistem rămânem cu Iliescu și atât. E vai de noi. Sau de voi!!! :D 

      Keep calm, o astfel de lege nu are cum sa fie constitutionala. Incalca orice principiu constitutional vrei: neretroactivitatea, dreptul de proprietate, traramentul egal a cetatenilor de catre lege, etc. Daca nici Curtea Constitutionala nu ca desfiinta ocastfel de aberatie chiar ca nu mai exista stat si ordine asa ca nu are nici un rost sa mai fie altceva si poti pune kacatul pe tot

      Orice lege ar adopta Parlamentul încalcă Vechea Ordine Mondială.

      Structurile securiste pe care le-ați tot folosit în ultimii ani se vor da la fund o perioadă. Sistemul securist scârțâie. 

    La multi ani tuturor "catelusilor " care mananca din palma bancherilor si schelalaie- comenteaza pe aici la comanda. Azi e ziua mondiala a animalelor.

    Rog patrupedele de drept sa ma scuze ca le compar cu asyfel de neoameni care doresc raul altora doar pt ca azi sunt salariatii acestor camatari. 

    1. La multi ani porcusorilor care isi cer niste beneficii de care altii care s-au imprumutat in lei sau nu s-au imprumutat deloc, nu beneficiaza. Cascaval pentru purcei.

      Pai daca v-ati imprumutat in lei vi s-a dublat cumva rata? Ca nu inteleg?

      Aaaa era dobanda mult mai mare? Cereti-i lui Isarescu, gurul vostru explicatii cu privire la ROborul din acea perioada si eventual coincidenta mentinerii acestuia la nivelul de atunci in perioada acordarii cteditelor in cea mai stabila moneda... 

      Si tot lui cereti-i situatia imprumuturilor sau depozitelor in CHF ale bancilor care au acordat credite in CHF 

      Sa postati raspunsul...eventual rugati-l pe Make sa- l posteze pe undeva pana atunci va fi fost inchis subiectul. 

      Tipic romanesc....sa moara capra vecinului...

      Aha, munca, harnicia, inteligenta si prevederea trebuie penalizate in raport cu GURA MARE si SPECULA? Nu baiete, nu in tara asta. Intreaba-l pe gurul tau Zamfur de ce legea nu prevede ca cei care au luat credite in lei sa plateasca dobanda mai mica, cea de la CHF, de la data contractarii imprumutului?? De ce cursul poate fi modificat la valoarea istorica si dobanda nu? Noi suntem cetateni de rangul 2, noi nu votam??!!!???

      Partial adevarat

      Insa gurul d-vstra isarescu a sustinut mereu ca bancile negociaza cu clientii....deci ...negociati-va dobanda cu banca, daca nu sunt dispusi dati-va bunul imobil in plata....variante exista. 

      Daca aprofundati un pic subiectul atat la noi prin obtinerea raspunsurilor la intrebarile sugerate, cat si prin consultarea unor rapoarte ale Comosiei Europene.....ori consultarea unor sentinte judecatoresti de la noi.....ori implementarea unor legi care au acelasi obiect in alte state europene....ori declaratiile unor fosti ofiteri de vredite din banci perioada 2006-2008.. 

      .ori anchetele penale demarate in alte state membre UE care au acordat acesye produse nancare (derivate...inselatoare) 

      Tot eu sunt

      ....ve-ti intelege.....am obosit 

      Inainte sa fiu declarat "analfabet" de unii scriitori de pe aici rog a mi se scuza greselile de ortografie din postul anterior...din graba....

      Personal nu as fi avut o problema cu cursul istoric +-20% cum prevede Directiva insa nu s-a vrut 

    sau ne este tema de ceva sau cineva,prea multi postaci "anonim"

    1. Wlad? Ce nume deosebit......

      Poate din graba omitem numele nu credeti? 

    Dl Radulescu e de acord ca bancile au furat si mintit insa doar pentru 1 credit

    1. E normal da gandeasca asa...are o varsta....

      Din pacate va avea si o pensie.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb