Gothaer Asigurări Reasigurări, creştere de 26% a primelor brute subscrise, anul trecut

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 7 iulie 2015

Gothaer Asigurări Reasigurări a înregistrat în decursul anului 2014, cel de-al doilea an de prezenţă în ţara noastră, un volum al primelor brute subscrise de 84,31 milioane lei, în creştere cu 26% faţă de anul precedent, încheind peste 97.000 de contracte noi de asigurare.

"Deşi suntem încă la început de drum, punând bazele consolidate ale unei creşteri sănătoase, 2014 a fost un an cu provocări diverse. Un an în care am continuat investiţiile în companie, în resursele necesare aducerii societăţii la nivelul pe care ni-l dorim, în alinierea atât la cerinţele grupului din care facem parte, cât şi la cele impuse de regimul Solvency II. Şi mai ales în alinierea companiei la aşteptările clienţilor şi partenerilor săi.

Proiectele interne care au fost desfăşurate şi care continuă şi în 2015 sunt importante în menţinerea standardelor de calitate ale serviciilor pe care le-am promis încă de la lansarea Gothaer pe piaţa asigurărilor din România. Iar preocuparea societăţii faţă de clienţii săi este vizibilă nu doar în produsele sale, ci şi în volumul despăgubirilor plătite clienţilor săi," declară Anca Băbăneaţă, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări.

Numărul dosarelor de daună instrumentate în 2014 a fost de peste 8.000, însumând despăgubiri plătite de 62,5 milioane de lei. O bună parte a despăgubirilor plătite a fost generată de producerea unor evenimente naturale deosebite, afectând în special linia de asigurări agricole.

"Cu toate că ne bucurăm de o creştere a subscrierilor şi a notorietăţii brandului Gothaer în piaţa românească de asigurări, nu trebuie să uităm că suntem încă în plină etapă de dezvoltare. Şi, pentru că ne dorim o dezvoltare pe termen lung, o creştere sustenabilă şi profitabilă, ne-am asumat încă de la început o primă perioadă de investiţii în echipă, în sistemele informatice şi de funcţionare, precum şi în actualizarea şi crearea de noi produse. Concomitent, investiţiile în dezvoltarea companiei, în arhitectura proiectelor menite să asigure stabilitatea şi sustenabilitatea companiei, în resursele alocate implementării Solvency II, sunt cele care contribuie la valoarea companiei", punctează Anca Băbăneaţă.

Rezultatul net al anului ilustrează o pierdere de 46,5 milioane de lei, cuprinsă de Gothaer Asigurări Reasigurări în planificarea investiţiilor alocate la lansarea şi dezvoltarea prezenţei sale în România.

Strategia de intrare pe piaţa din România a grupului Gothaer a fost bazată pe preluarea unei companii de talie mică (fosta Platinum Asigurări Reasigurări), redirecţionând un cost de achiziţie ridicat al unui asigurător de talie medie în investiţii într-o platformă modernă, sustenabilă, aliniată atât cerinţelor grupului, cât şi unor standarde europene de calitate.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate în data de 25 iunie, la Köln, grupul Gothaer a anunţat că rezultatele anului 2014 au întrecut aşteptările managementului, grupul înregistrând o creştere a primelor brute subscrise de 4,9%, ajungând astfel la peste 4,51 miliarde de euro. Această creştere se situează peste nivelul celei înregistrate de piaţa germană (de 2,7%). La această evoluţie au contribuit în special segmentele asigurărilor de tip property, cu o creştere de 9,6%, iar segmentul asigurărilor de sănătate, cu o creştere de 4,9%. Profitul grupului s-a ridicat astfel la 122 milioane de euro (faţă de 108 milioane de euro în 2013).

Referindu-se la strategia de creştere viitoare, Dr. Karsten Eichmann, CEO al Gothaer Versicherungsbank VVaG, declară: "În anii ce vin, vrem să susţinem dezvoltarea Gothaer şi să ne continuăm creşterea. Elemente strategice, cum este digitalizarea, vor juca un rol esenţial în viitor. Datorită investiţiilor sistematice în dezvoltarea canalelor de distribuţie ale companiei, suntem deja pe drumul cel bun. Prin această strategie, ne adaptăm structura şi procesele la un comportament al consumatorului în continuă schimbare şi la era digitală în care ne desfăşurăm activitatea".

Rating-urile grupului Gothaer au fost reconfirmate de agenţiile Fitch Ratings şi Standard & Poor's pentru anul financiar 2014, respectiv 2015. Perspectivele sunt în continuare "stabile".

Cu referire la grupul Gothaer "2015 a avut un start neaşteptat de bun, în mod special pe segmentul asigurărilor property. Ne aşteptăm să ne continuăm creşterea profitabilă şi să creştem peste nivelul pieţei primele brute subscrise pe principalele segmente de asigurări ale business-ului nostru. Strategiile pe care mizăm sunt cele de cross-selling şi cea de distribuţie multi-channel. Pe de altă parte, dezvoltarea de noi produse va avea cu siguranţă o contribuţie semnificativă la creşterea companiei", a concluzionat Dr. Karsten Eichmann.

În România, Gothaer Asigurări Reasigurări şi-a propus în 2015 continuarea consolidării prezenţei locale şi a operaţiunilor desfăşurate. "Independent de obiectivele noastre legate de dezvoltarea sustenabilă a companiei, 2015 rămâne un an esenţial în dezvoltarea acesteia, un an în care ne concentrăm pe dezvoltarea unui portofoliu sănătos, pe optimizarea şi întărirea proceselor interne şi în care vom aloca toate eforturile necesare implementării Solvency II. Calitatea operaţiunilor desfăşurate şi serviciile acordate clienţilor şi partenerilor noştri rămân prioritare," a mai adăugat Anca Băbăneaţă, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb