GRANTURILE SEE ŞI NORVEGIENE:  Cooperare între ţara noastră şi Norvegia pe o perioadă de 10 ani

A.C.
Internaţional / 13 iunie 2017

Cooperare între ţara noastră şi Norvegia pe o perioadă de 10 ani

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene (MDRAPFE) şi ambasadorul Regatului Norvegiei în România, doamna Tove Bruvik Westberg, au vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată astăzi la Hanul Gabroveni, despre rezultatele pozitive obţinute în cadrul proiectelor finanţate prin Granturile SEE şi norvegiene în perioada 2009-2014, şi finalizate în aprilie 2017. În total, au fost finanţate peste 800 de proiecte, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanţii ministerului au transmis: "Acestea (proiectele, n.r.) s-au derulat în domenii cheie pentru dezvoltarea României, cum ar fi, protecţia mediului, sănătate publică, incluziune socială, îmbunătăţirea situaţiei populaţiei Roma, justiţie şi afaceri interne".

De asemenea, în sursa citată au fost menţionate şi priorităţile următoarei perioade de finanţare 2014-2021, în valoare totală de 502,5 milioane euro. În acord cu priorităţile ţarii noastre şi ale statelor donatoare, Granturile SEE şi norvegiene 2014-2021 vizează domenii ca dezvoltarea afacerilor, cercetare, sănătate publică, dezvoltare locală şi reducerea sărăciei, energie regenerabilă, mediu, antreprenoriat cultural, societate civilă, justiţie şi afaceri interne.

Ţara noastră este cel de-al doilea stat beneficiar, ca mărime a investiţiei. Ţara noastră a primit finanţare încă din 2007, când s-a alăturat Uniunii Europene şi a semnat Acordul privind Spaţiul Economic European (SEE). În total, din 2007 până în 2021, România va beneficia de 906 milioane euro fonduri externe nerambursabile, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii ministerului au mai precizat: "Granturile SEE şi norvegiene au ca obiectiv reducerea disparităţilor economice şi sociale în Europa şi întărirea relaţiilor bilaterale cu România şi alte state din regiune. Rezultatele cooperării noastre sunt deosebit de încurajatoare: întreprinderile care au primit finanţare au devenit mai competitive şi mai ecologice şi au fost create noi locuri de muncă. Multe femei din medii defavorizate au participat la programe de prevenţie a cancerului şi au primit tratament adecvat unde a fost cazul, pentru a menţiona doar câteva exemple. Munca depusă de promotorii de proiecte şi de partenerii lor, români şi norvegieni deopotrivă, a dat roade. Acest lucru este foarte încurajator pentru viitor, mai ales că vom continua colaborarea, a precizat d-na Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Regatului Norvegiei în România".

Ministrul delegat pentru fonduri europene a transmis un mesaj de mulţumire Regatului Norvegiei pentru sprijinul financiar acordat în aceşti ani şi a apreciat demersurile de a fi continuate proiectele ce duc la creşterea calităţii vieţii românilor, potrivit sursei citate.

Conform sursei, evenimentul a avut loc la Hanul Gabroveni, care a fost restaurat cu ajutorul unui grant oferit de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein în cadrul Granturilor SEE 2007-2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb