"Great Wall" din China, interesat să preia marca Jeep

Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2017

"Great Wall" din China, interesat să preia marca Jeep

Constructorul auto chinez "Great Wall Motor" Co. a dezvăluit publicaţiei Automotive News că este interesat să preia marca Jeep şi în acest sens a contactat grupul "Fiat Chrysler Automobiles" NV (FCA) pentru a vedea dacă se poate negocia o tranzacţie, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, tot Automotive News informa că reprezentanţii unui "binecunoscut producător chinez", căruia nu i-a dezvăluit însă identitatea, au făcut o ofertă către "Fiat Chrysler Automobiles", informaţie care a dus la creşterea cotaţiei acţiunilor FCA.

Luni, Automotive News citează un email trimis de preşedintele "Great Wall", Wang Fengying, care, potrivit revistei Fortune, este a şaptea cea mai puternică femeie din Asia, în care aceasta confirmă că intenţionează să preia Jeep şi încearcă să ia legătură cu "Fiat Chrysler" pentru a demara negocierile. Un purtător de cuvânt de la "Great Wall" a ţinut însă să precizeze că grupul nu a făcut încă o ofertă oficială şi nici nu a avut o întâlnire cu boardul FCA.

"Suntem interesaţi de marca Jeep. Obiectivul nostru strategic este să devenim cel mai mare producător mondial de SUV-uri. Preluarea Jeep ne-ar permite să ne atingem acest obiectiv mai rapid şi mai bine", a declarat purtătorul de cuvânt al "Great Wall", Xu Hui.

Deşi "Great Wall" generează venituri anuale mult mai mici decât FCA, 14,76 miliarde de dolari faţă de 131 miliarde de dolari, Hui a spus că grupul chinez este încrezător că poate strânge fondurile necesare pentru a face o achiziţie.

În 2016, Jeep a vândut aproximativ 1,41 milioane de autovehicule la nivel mondial, iar o treime din acestea au fost comercializate în afara Americii de Nord în ţări precum Brazilia, India şi China, locuri unde FCA şi-a extins sau tocmai a început producţia locală în ideea de a-şi atinge obiectivul de a vinde două milioane de automobile marca Jeep în 2018.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb