Grecia, în a cincea grevă din acest an

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iunie 2010

Grecia, în a cincea grevă din acest an

O nouă grevă generală de 24 de ore a avut loc ieri, în Grecia, afectând serviciile publice, şcolile, băncile şi transporturile din ţară. Greva este a cincea de la începutul anului curent şi a fost declanşată ca protest faţă de propunerile de reformă a sistemului de pensii.

Principalele confederaţii sindicale elene, ADEDY - din sectorul public, şi GSEE - din sectorul privat, au organizat marşuri de protest la Atena, în jurul prânzului, când Parlamentul urma să înceapă dezbaterile pe marginea măsurilor de reformă ce vor creşte vârsta de pensionare şi vor restrânge pensionarea anticipată şi beneficiile. Cele două confederaţii reprezintă aproximativ 2,5 milioane de angajaţi.

"Aceste măsuri nu vor ajuta. Ele nu vor conduce decât la adâncirea recesiunii şi sărăciei", a declarat Despina Spanou, reprezentant al ADEDY.

În ce-l priveşte, purtătorul de cuvânt al guvernului elen, George Petalotis, a afirmat: "Credem cu fermitate că ceea ce facem este în interesul populaţiei Greciei".

Tensiunile s-au amplificat în portul principal al ţării, Piraeus, unde sute de sindicalişti PAME, sprijiniţi de Partidul Comunist, au împiedicat turiştii şi localnicii să se îmbarce pe feriboturile care merg către insulele din Marea Egee, chiar în condiţiile în care o instanţă a declarat ilegală participarea marinarilor la grevă. Totuşi, unele nave au plecat din port ieri dimineaţă, însă nu toţi pasagerii au reuşit să se îmbarce, astfel încât să ajungă la destinaţiile dorite.

"Vor să ne pună în cămaşă de forţă, să lucrăm gratis toată viaţa, pentru ca unii să se îmbogăţească pe seama noastră", a spus Sotiris Poulikogiannis, protestatar în portul Piraeus. Acesta a adăugat: "Nu acceptăm asta. Zi de zi vom deveni mai puternici şi mai conştienţi de felul în care se va răsturna situaţia".

Transporturile aeriene au fost afectate parţial de greva de ieri. Zborurile internaţionale au fost operate în mod normal, însă 100 de curse interne au fost anulate.

La grevă au participat şi jurnalişti, astfel că astăzi nu apar ziare în Grecia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb