Greenpeace solicită UE să sprijine pescuitul cu impact redus

F.A.
Internaţional / 29 mai 2013

Organizaţia Greenpeace anunţă că a depus o petiţie la începutul ultimei runde de negocieri pentru reforma politicii UE de pescuit, se arată într-un comunicat de presă.

"Marţi seară a început runda finală a negocierilor la nivel UE pentru reformarea reglementărilor în domeniul pescuitului. Greenpeace a predat peste 100.000 de bărcuţe de hârtie semnate de oameni din toată Europa, cu mesaje de sprijin pentru pescuitul de impact redus şi reformarea fundamentală a Politicii Comune în domeniul Pescuitului (PCP) a UE. Negociatorii, reprezentând miniştrii responsabili cu problema pescuitului, Parlamentul European şi Comisia Europeană au primit aproximativ 25.000 bărcuţe împăturite şi 90.000 de bărcuţe online, chiar înainte de a participa la una dintre întâlnirile finale pentru atingerea unui compromis asupra noii PCP", se menţionează în documentul citat.

Bărcuţele de hârtie sunt strânse din porturi în cele nouă ţări diferite care fac parte din turneul european al vasului Greenpeace Arctic Sunrise, organizat pentru sprijinirea pescarilor de coastă. Turul a început în martie, în Constanţa, şi va lua sfârşit la Londra, pe 9 iunie.

Jorgo Riss, director al Greenpeace EU, a declarat: "Acest turneu maritim şi nenumăratele alte campanii au demonstrat că există un sprijin masiv din partea publicului pentru oprirea pescuitului excesiv în Europa. Negocierile finale pentru stabilirea unui acord asupra reformei PCP se vor desfăşura acum în spatele uşilor închise şi este important ca politicienii să nu uite miza. Ei trebuie să pună capăt exploatării excesive şi fără rost a mărilor noastre, să permită refacerea stocurilor de pescuit şi să stabilească o direcţie favorabilă pescarilor cu impact redus. Dacă nu vor face asta, atunci toată viaţa oceanelor va fi afectată iremediabil şi nimeni nu-şi va mai putea câştiga existenţa din pescuit."

Bărcuţele de hârtie au fost livrate preşedinţiei irlandeze a UE, reprezentate de ambasadorul Tom Hanney, negociatorul Parlamentului European, europarlamentarul Ulrike Rodust, şi comisarul UE pentru pescuit, Maria Damanaki.

Potrivit comunicatului, Greenpeace sprijină refacerea stocurilor de peşte până în 2020 cel târziu, reducerea flotei de pescuit până la un nivel sustenabil, cu acces prioritar pentru pescarii cu impact redus către zonele de pescuit şi sancţionarea financiară a ţărilor care nu implementează reglementările.

În cadrul unui vot din Februarie, Parlamentul European a sprijinit masiv reevaluarea reglementărilor care au permis pescuitul excesiv timp de decenii şi au dus la declinul industriei europene de pescuit. Pe de altă parte, miniştrii UE - mai ales din Franţa şi Spania - s-au opus reformelor semnificative şi au ignorat apelurile pescarilor cu impact redus, menţionează Greenpeace.

Vasele mici de pescuit alcătuiesc 80% din flota de pescuit a UE, însă pescarii cu impact redus abia îşi pot câştiga existenţa din pescuit din cauza cotelor de pescuit foarte mici la care au acces.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb