Greenpeace vrea includerea pădurilor virgine de fag din România în UNESCO

E.D.
Miscellanea / 25 iunie 2014

Greenpeace vrea includerea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a pădurilor virgine de fag din România, într-un demers comun cu alte 12 ţări europene care posedă astfel de păduri, organizaţia primind marţi sprijinul Comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO.

Reprezentanţi ai Greenpeace România s-au întâlnit în cursul zilei de marţi, 24 iunie 2014, cu membrii Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO în vederea susţinerii proiectului "Pădurile de fag - patrimoniu natural comun al Europei".

Întâlnirea s-a înscris în cadrul activităţii de informare în rândul senatorilor şi deputaţilor din cadrul comisiilor parlamentare referitor la campania Greenpeace România de includere a pădurilor valoroase de fag în UNESCO. În cadrul acestor şedinţe de comisie au fost iniţiate şi dezbateri pe tema pădurilor din România. În total, au fost informate despre această iniţiativă şi s-au iniţiat dezbateri în cadrul a opt comisii parlamentare, însumând peste 150 de membri. Acest demers face parte din campania de protejare a pădurilor desfăşurată de către Greenpeace România încă din anul 2011.

"Cu toate că pădurile se taie într-un ritm de 3 ha/ora, România încă deţine suprafeţe importante de făgete virgine, ameninţate de mangementul defectuos şi exploatarea industrială a lemnului. Din punct de vedere al valorii genetice şi al biodiversităţii susţinute de către acestea, pădurile virgine de fag sunt cele mai importante şi putem aminti aici pădurile de la Izvoarele Nerei - Coşava Mică, Cheile Nerei, Valea Cernei, Valea Higeg, Strâmbu Băiuţ-Groşii Ţibleşului etc. Protejarea lor, prin includerea în patrimoniul UNESCO, este în interesul comun şi reprezintă o contribuţie semnificativă la conservarea patrimoniului mondial din partea României," a declarat Laurenţiu Ciocîrlan, coordonator de campanii Greenpeace România.

România poate propune includerea unor păduri virgine de fag în patrimoniul UNESCO până la finalul anului 2014. De trei ani, Greenpeace derulează o campanie în România pentru a include cele mai valoroase păduri seculare de fag în patrimoniul mondial UNESCO. Finalizarea procedurii presupune realizarea unei documentaţii specifice, investigaţii de teren, măsurători, inventarieri şi alte activităţi specifice.

Până acum, ţări precum Slovacia, Ucraina şi Germania, au făcut deja acest pas şi au reuşit să includă păduri în UNESCO. Astfel de păduri seculare de fag şi amestec de fag, mai există şi în România, Bulgaria, Austria, Slovenia, Croaţia, Polonia, Albania, Macedonia, Bulgaria, Italia, Grecia, Franţa şi nordul Spaniei. În România, aceasta este prima iniţiativă de acest fel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb