Greva de la uzina "Dacia" continuă, după o nouă rundă de negocieri fără rezultat

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 2 aprilie 2008

Greva generală declanşată, la începutul săptămânii trecute, de salariaţii de la Dacia Automobile Piteşti continuă, du-pă ce nici marţi reprezentanţii sindicatului şi cei ai patronatului nu au reuşit să ajungă la un acord, transmite NewsIn.

Runda de negocieri a început la ora 9.00, iar, câteva ore mai târziu, muncitorii au fost informaţi de liderii sindicali că protestul va continua pentru că nu au ajuns la o înţelegere. Sindicaliştii afirmă că patronatul a venit cu aceeaşi ofertă, pe care liderii Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au res-pins-o ca fiind nerealistă.

"Nici negocierile de astăzi (marţi -n.r) nu au avut un rezultat, pentru că s-a venit cu aceeaşi propunere. Ceea ce prezintă administraţia o creştere în medie de 250 de lei este de fapt vechea lor ofertă, numai că este prezentată în alt mod. Înseamnă tot 130 de lei de la 1 ianuarie şi 26 de lei de la 1 septembrie, la care se adaugă o primă de rezultat de 1.100 lei. Această primă este, de fapt, distribuită lunar, nu într-o tranşă, şi de aceea se tot vehiculează că au venit cu o creştere de 250 de lei. Oamenii sunt în continuare în grevă", a precizat viceliderul SAD Ion Iordache.

Miercuri dimineaţă, la Tribunalul Argeş va avea loc a doua înfăţişare din procesul pe care SC Automobile Dacia l-a intentat sindicaliştilor, prin care solicită instanţei încetarea grevei ca fiind nelegală, principalul motiv fiind numărul insuficient de semnături pentru grevă. Sindicaliştii susţin, în-să, că au numărul legal de semnături pentru declanşarea grevei.

"Am angajat un avocat şi credeţi-mă că nu am nici un fel de emoţie pentru procesul de mâine (n.r. astăzi). Potrivit legii, la grevă trebuie să fie prezenţi 51% din totalul membrilor de sindicat. Noi am depus deja listele şi se va dovedi că greva de la Dacia este legală", a afirmat viceliderul SAD.

Greviştii de la Dacia nu vor fi plătiţi pentru această perioadă, însă sindicaliştii care îi reprezintă spun că salariaţii şi-au asumat acest risc. "Au intrat în grevă în cunoştinţă de cauză. Îşi cunosc pierderile. Am fost astăzi (marţi- n.r) prin secţii şi mii de oameni scandau ", a mai afirmat Ion Iordache.

El a mai declarat că membrii de sindicat care nu au participat la această grevă vor fi propuşi spre excludere din SAD. "Din punctul meu de vedere, cei care nu au participat la grevă şi fac parte din sindicat ar trebui excluşi din organizaţie. Acest lucru îl vor hotărî grupele sindicale. Eu sper ca toată lumea să înţeleagă, măcar în a şaptea zi de grevă generală, că noi luptăm pentru toţi angajaţii, fie că sunt membri SAD, fie că nu", a spus Iordache.

Angajaţii uzinei Dacia au intrat în grevă generală pe timp nelimitat la începutul săptămâ-nii trecute, după ce au res-pins oferta administraţiei de majorare salarială cu 12%, pretenţiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a întocmit o listă cu 14 revendicări, printre cele mai importante numă-rându-se mărirea salarială în sumă fixă de 550 de lei, în două tranşe, şi prime de Paşte şi de Crăciun, în valoa-re de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb