Grigore Filip a cumpărat peste 50.000 de acţiuni Aerostar

M.G.
Piaţa de Capital / 19 septembrie 2019

Grigore Filip

Grigore Filip

Grigore Filip, directorul general al Aerostar Bacău (ARS) a achiziţionat, în şedinţele de tranzacţionare din 18 şi 19 septembrie, 50.216 de acţiuni ARS pentru suma totală de 251.080 de lei, reiese din raportările companiei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, directorul Aerostar a cumpărat un pachet de 45.216 de acţiuni ARS în şedinţa de ieri, la preţul unitar de 5 lei, pentru suma de 226.080 de lei, iar în şedinţa de astăzi a achiziţionat alte 5.000 de titluri ale companiei din industria aeronautică, la un preţ identic precum cel din ziua precedentă, pentru suma de 25.000 de lei. Schimburile au avut loc prin piaţa principală a BVB.

Aerostar a raportat un profit net de 28,74 milioane de lei pentru primele şase luni ale acestui an, în scădere cu 36,9% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului 2018, în contextul în care afacerile s-au cifrat la circa 176,78 milioane de lei, în creştere cu 10,4%, potrivit raportului companiei.

La data de 30 iunie, Iarom Bucureşti deţinea 71,3% din producătorul de componente pentru industria aeronautică din Bacău, în timp ce SIF Moldova (SIF2) avea 15,05%.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. De unde are bani? Conduce firma asta de stat cam ineficienta (desi mai eficienta ca altele) din 1998, asta e clar si nu e bine, dar banuiesc ca nu tine post negru si nu locuieste pe strada sau merge cu bicicleta. Nu e vreun conflict de interese sa cumpere directorul general care e si presedinte al boardului ?!) atatea actiuni la propria firma?

    1. nu daca raporteaza ca a cumparat / vindut. ce conflict sa fie?

      Este foarte bine , mai cititi despre piata de capital cel ce cumpara actiuni unde conduce ibseamna ca are incredere in proptia companie, este un semn bun!

      NU MAI ESTE DE MULTI ANI , FIRMA DE STAT !!! AEROSTARUL , E CUMPARATA DE EL INSUSI , SI DE INCA 2 INGINERI , SPECIALISTI IN DOMENIUL AVIATIC ; DADEA DE MULT FALIMENT , DACA RAMANEA IN MANA STATULUI ROMAN !!! EL ESTE , DE FAPT , FIRMA ''''''' IAROM BUCURESTI '''''''' ; DE UNDE A AVUT BANI , EL SI CEILALTI 2 , CA SA CUMPERE 71.3 % DIN AEROSTAR ??? N-AS STII SA VA RASPUND , DAR ACTIUNEA ASTA , O RECOMAND IN PORTOFOLIU DE ACTIUNI , AL ORISICARUI INVESTITOR , NU SPECULATOR !!! EU INSUMI , AM ACTIUNI AEROSTAR , CUMPARATE DE MULTI ANI , AM 1 CASTIG , IN MOMENTUL DE FATA , DE 583 % ; DIVIDENDELE SANT MICI , PENTRU CA AU CHELTUIELI FOARTE MARI , CU INVESTITIILE DE MODERNIZARE SI EXTINDERE , ESTE 1 ACTIUNE DE VIITOR , PERSONAL , NU LE-AS VINDE , LA NICI 1 PRET ; UN SINGUR LUCRU , LE-AR TREBUI , CA SA FIE 1 AFACERE COMPLETA : 1 SECTIE , PENTRU PIESE DE ELICOPTERE , CA SA FACA COMPETITIE IAR-ului , SI TURBOMECANICII !!! DAR , ASTA ESTE , DOAR , PAREREA MEA !!! EU SANT EU , SI EI SANT EI !!!

      Aerostar e o firma private, nu de stat, daca era de stat dadea faliment pana acum, este un exemplu de companie care merge excellent datorita in primul rand a unui management performant. Dl Filip a fost in toti anii astia un noroc pentru Aerostar

    Pentru acuratețea actului jurnalistic și pentru o informare corecta a investitorilor, cele două tranzacții au fost una în 19 august și cea de a doua în 18 septembrie după cum se poate observa pe site-ul companiei ori pe cel al BVB.

    1. LA 1 MOMENT DAT , CEI 3 INGINERI , CARE CONTROLEAZA AEROSTAR , FILIP , DAMASCHIN SI TONCEA , CACI EI SANT DE FAPT , FIRMA IAROM BUCURESTI , AU FACUT 1 ANUNT PUBLIC , CA DACA ESTE POSIBILA 1 SCOATERE LA VANZARE A CELORLALTE SOCIETATI DE STAT , DIN DOMENIUL AVIATIC , EVENTUALE ANUNTURI DE PRIVATIZARE A AVIOANE CRAIOVA , ROMAERO , etc , etc , AR FI DISPUSI SA PARTICIPE , LA O EVENTUALA LICITATIE ; DAR , IN TIMP , LOVINDU-SE DE REZISTENTA CUMPLITA , A DIVERSELOR MAFII ALE STATULUI , DIN ACEST DOMENIU , AU RENUNTAT !!! ACESTE SOCIETATI , SANT JUMULITE , IN MOD SALBATIC , DE CONDUCERILE LOR , VENITE CU CARNETE DE PARTID , SI FARA CUNOSTINTE , IN DOMENIU !!!

    In primul trimestru scaderea profitului a fost de 28% iar pe 6 luni 37% . Asta insemnand ca in al doilea trimestru scaderea a fos de aprox. 50%. Este defapt un dezastru iar cumpararea de actiuni este o solutie de avarie pentru a opri o cadere abrupta pe bursa.

    1. Pacat ca o industrie de traditie a municipiului Bacău asa cum este Aerostar se balăcareste pe acțiuni, dividende , manipulări finaciare, calcule, socoteli şi nu se merge pe esența, adica pe ceea ce însemnează fenomenul numit aeronautică şi importanța lui, nu neaparat valoarea economic-financiară cât în puterea şi valoarea industriala de viitor în ceea ce priveşte, apărarea, transportul si folosul plurivalent în multe alte domenii. Discutăm şi facem analize de speculă financiară şi uităm că de fapt aviația a adus viitorul, si mai mult decat atat, speranța într-o lume mai buna unde imposibilul devenea posibil si visele deveneau realități.

      Sper ca dl. Director General Grigorie Filip si ceilalți implicați să aibă intenții bune lasând urmaşilor o moştenire bogata, aşa cum a fost, este astăzi si va trebui să fie Aerostar.

      E nevoie de oameni de caracter, puternici, vizionari şi întreprinzători, care să ofere acestui grup o dinastie şi un viitor de maxima concurența cu alte industrii aeronautice făcându-se util atât pe piața națională dar mai ales pe cea internațională. Cu alte cuvinte să devină pe viitor o putere şi o forța industrială economică. Cheia este scrisă în însăşi mottoul lor: "Performanță şi Profesionalism ! şi aş mai continua eu cu, Credință, Voință, Excelsior ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb