Grindeanu sesizează la CCR presupusa fraudare a votului de la moţiunea de cenzură

A.C.
Politică / 29 iunie 2017

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Premierul interimar Sorin Grindeanu, a trimis către Curtea Constituţională (CCR) o sesizare cu privire la votul la vedere care a fost dat în Parlament la moţiunea de cenzură ce a dus la căderea Cabinetului său, potrivit surselor din presă.

În scrisoarea trimisă CCR, Sorin Grindeanu susţine că modul în care a fost exprimat votul ar fi creat un conflict juridic de natură constituţională.

În sesizarea premierului interimar, citată de Digi24, se arată: "Apreciez că modalitatea de exprimare a votului din data de 21 iunie 2017 cu privire la moţiunea de cenzură, desfăşurată în condiţii neregulamentare, a conturat un veritabil conflict juridic de natură constituţională între autorităţile publice datorită efectului direct al rezultatului votului asupra Guvernului".

Fostul prim-ministru PSD invocă, drept argumente în favoarea sesizării, art. 113 din Constituţia României şi articole din Regulamentul activităţilor comune alee Camerei deputaţilor şi Senatului, care stabilesc că votul este secret, exprimat cu bile, conform sursei.

Fostul prim-ministru PSD îşi încheie scrisoarea adresată preşedintelui CCR, Valer Dorneanu: "Având în vedere rolul Curţii Constituţionale de garant al supremaţiei Constituţiei, precum şi de unică autoritate de jurisdicţie constituţională în România, fără a solicita anularea adoptării moţiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, vă adresez rugămintea de a examina condiţiile votării de către senatori şi deputaţi a acestei moţiuni şi de a impune Parlamentului respectarea, pe viitor, a dispoziţiilor constituţionale şi legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari".

Grindeanu a declarat, ieri, că speră ca Secretariatul General al Guvernului (SGG) "să găsească o soluţie până mâine (azi, n.r.)", pentru a trimite în numele Executivului o solicitare la Curtea Constituţională prin care să se găsească o modalitate "de a proteja dreptul parlamentarilor de a-şi exprima votul fără nicio constrângere".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Grindene, din anonimitate ai fost trezit ca o "cârtiță", în anonimitate trebuie să te întorci odată ce te-ai amorsat și n-ai reușit să faci decât un "plici" în mijlocul PSD-ului. Ți-ai eșuat misiunea. Dispari în neant că ești nul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb